אחרי בוליביה: ונצואלה גירשה את שגריר ארה"ב
פחות מיממה לאחר שנשיא בוליביה הורה על גירושו של השגריר האמריקני, הודיע ממשל בוש כי שגריר בוליביה במדינה הוא "פרסונה נון גרטה" והורה לגרשו. נשיא ונצואלה, באקט של סולידריות עם בוליביה, הורה גם הוא לגרש את שגריר ארה"ב ואמר: "היה לנו מספיק ממכם, ינקיז!"
המתיחות בין ארצות הברית למנהיגים הסוציאליסטים באמריקה הלטינית מחריפה. מחלקת המדינה האמריקנית הודיעה הלילה (יום ו') על גירושו של שגריר בוליביה גוסטבו גוזמן מהמדינה, בתגובה לסילוקו של שגריר ארצות הברית בבוליביה, ואילו נשיא ונצואלה הוגו צ'אבס, הודיע לשגריר האמריקני בארצו לעזוב, מתוך הזדהות עם חברו הקרוב, נשיא ונצואלה אוו מוראלס.
צ'אבס אמר בנאום טלוויזיוני כי "ארצות הברית מנסה לעשות בוונצואלה את מה שהיא עושה בבוליביה" והבהיר לשגריר האמריקני, פטריק דאדי, כי עליו לעזוב בתוך 72 שעות. הוא סיפר כי שגריר ונצואלה בוושינגטון נקרא לשוב לקרקאס, ויוחזר לארה"ב "כאשר תהיה שם ממשלה חדשה".
דובר מחלקת המדינה שון מקורמק מסר הודעה בה נאמר כי "בתגובה לפעולות של בוליביה, שהגיעו ללא כל התראה מוקדמת, ובהתאם לנהלים הדיפלומטים המקובלים, הודענו לממשלת בוליביה על החלטתנו להכריז על השגריר גוזמן 'אישיות לא רצויה'".
בהודעת הממשל לא נמסר בתוך כמה זמן ייאלץ השגריר הבוליביאני לעזוב את ארצות הברית, אך ההערכה היא כי יעזוב בתוך ימים ספורים. מקורמק הבהיר כי ארצות הברית רואה בגירוש שגרירהּ מבוליביה "טעות חמורה" מצד הנשיא אוו מוראלס ואמר כי הצעד יגרום נזק ליחסים בין המדינות.
מוראלס האשים אתמול את השגריר האמריקני גולדברג בהסתה נגדו והורה לסלקו מהמדינה. הוא טען כי גולדברג אחראי על מחאה של קבוצות אופוזיציה נגדו, לאחר שבשבוע שעבר נפגש עם אחד מיריביו הגדולים של מוראלס, מושל סנטה קרוז, רובן קוסטס, הדורש אוטונומיה למחוז העשיר. המחלוקת הדיפלומטית נוגעת לעובדה שחלק מהסיוע האמריקני לבוליביה מגיע ישירות למחוזות שבהם מרוכזים מתנגדיו של מוראלס.
מחלקת המדינה האמריקנית דיווחה עוד כי עובדי הסוכנות למלחמה בסמים הנמצאים בבוליביה קיבלו אף הם הוראה לעזוב את המדינה, "משום שממשלת בוליביה אינה יכולה עוד להגן עליהם".
מקורמק אמר כי "ארה"ב מאוכזבת מכך ש-25 שנה של שיתוף פעולה עם משטרת בוליביה בתחום הסמים נקטע בפתאומיות שכזו".
בתוך כך, בבוליביה נערכים עימותים אלימים בין מתנגדיו של מוראלס, המבקשים אוטונומיה למחוזות במזרח, לבין תומכיו וכוחות המשטרה. עד כה נהרגו בעימותים לפחות שמונה בני אדם ועשרות נפצעו ודווח כי הצדדים מחזיקים בנשק ובסכינים. בנוסף, קבוצות של מפגינים השתלטו על שדות גז טבעי וגרמו נזק לצינור נפט.