ארה"ב: ההוריקן "אייק" החל להכות בחופי טקסס
כ-90 אלף בני אדם סירבו להתפנות מבתיהם למרות האזהרות כי מדובר ב"מוות בטוח". בר טויטו, ישראלי המתגורר ביוסטון, סיפר ל-ynet כי התושבים עוקבים בדריכות אחר החדשות
ההוריקן "אייק", סופה עצומה שגודלה שווה כמעט לגודלה של מדינת טקסס עצמה, החל להכות בחופי ארה"ב הבוקר (שבת) ומאיימת לזרוע הרס בעיירות השוכנות לאורך קו החוף. מוקדם יותר, בלואיזיאנה הוצפו לפחות 1,800 בתים ועסקים, ואדם אחד טבע למוות בחוף קורפוס כריסטי בטקסס.
גם לאחר שגלים אדירים בגובה של כשישה מטרים התנפצו אל חופי גלבסטון, נמל הנפט הגדול ביותר בארה"ב, החשש הוא שרבים מהתושבים לא התפנו מבתיהם, חרף אזהרות החזאים כי אלו המתגוררים בבתים בני קומה אחת או שתיים עומדים בפני "מוות בטוח". השלטונות ביוסטון הזהירו את התושבים שכבר מאוחר מדי להימלט, ויש להישאר במקומות מסתור.
לפי הערכות שונות, "אייק" תהיה סופת ההוריקן הקשה ביותר שפוגעת באזור ב-50 השנים האחרונות. בקובה, גרמה הסופה בימים האחרונים לפחות לארבעה הרוגים ולנזק רב.
"אתמול כבר לא היה דלק"
בקרב התושבים שהחליטו לעזוב את האזורים המועדים להיפגע מן הסופה, גם ישראלים רבים. בר טויטו, צעיר ישראלי המתגורר בדרום יוסטון יחד עם אשתו יעל,
סיפר ל-ynet כי הוא ורעייתו החליטו לעזוב אתמול בבוקר את האזור ולנסוע לבית הוריה של יעל.
"אין פאניקה, אבל החנויות התרוקנו מסחורה והבתים סגורים בלוחות עץ. אתמול לא היה דלק בהרבה תחנות דלק, ונסיעה שלוקחת כמה שעות יכולה לקחת כמעט עשר שעות", סיפר.
לדבריו, תושבים רבים שעזבו את בתיהם לקראת פגיעת סופת ההוריקן הקודמת "ריטה", החליטו הפעם להישאר בבתים. "הרבה אנשים החליטו שהם לא עוזבים את הבית. רק קנו אספקה ומילאו את האמבטיה במים, למקרה שהמשאבות יפסיקו לעבוד בגלל הפסקת חשמל".
טויטו סיפר עוד כי תושבי החוף המזרחי עוקבים בדריכות אחרי עדכוני החדשות: "חבר שלי אמר שזה מזכיר את מלחמת לבנון כשהיינו בארץ. כולם כל הזמן מול הטלוויזיה - זה לא ככה פה בדרך כלל".
מוקדם יותר אמר השר לביטחון פנים בממשל האמריקני, מייקל צ'רטוף, כי "אייק" הוא "תרחיש הנורא מכל" בשל גודלו ותנודותיו. "אני חושב שזה בהחלט נופל תחת הקטגוריה של תרחיש הנורא מכל", אמר בתדרוך לעיתונאים. לדבריו, לממשל הפדרלי יש כמות מתאימה של אספקה כדי להתמודד עם האסון.
החזאים צופים כי ההוריקן, שעוצמתו 2, יתחזק לדרגה 3 בקרוב. עוצמת הרוחות הגיעה לכ-150 קמ"ש. על-פי הערכות, כ-3.5 מיליון בני-אדם חיים באזורים בהם עשויה לפגוע הסופה.