שתף קטע נבחר

 

מנכ"ל הות"ת: ייתכן שהשנה האקדמית לא תיפתח

במועצה להשכלה גבוהה טוענים למחסור במשאבים כספיים בשל אי העלאת שכר הלימוד לסטודנטים. "אם רוצים להפחית את שכר הלימוד - תנו מקור מימון אחר", אמר מנכ"ל הוועדה לתכנון ולתקצוב במועצה

"במועצה להשכלה גבוהה מניחים ששנת הלימודים האקדמית לא תיפתח בשל היעדר משאבים כספיים" - כך אמר הערב (יום ג') ל-ynet מנכ"ל הוועדה לתכנון ולתקצוב במועצה להשכלה גבוהה, רו"ח סטיבן סתיו.

 

לדבריו, למועצה להשכלה גבוהה אין מקור תקציבי לממן הפחתה אפשרית של שכר הלימוד בגובה 6% - כפי שדורשים הסטודנטים - אם הממשלה לא תממן זאת. "לא ניתן שהמוסדות יספגו את זה. אם הממשלה רוצה הפחתה בגובה שכר הלימוד כפי שהיה בשנתיים האחרונות, עליה להציע מקור מימון עבור אותה הפחתה מפני שלנו אין מקור כזה", הוא אמר.

 

סתיו הדגיש כי מדובר בהחלטה של הממשלה. "אנחנו לא קובעים מדיניות ועל הממשלה להחליט", אמר. בימים אלה ממשיכים הדיונים בין הוועדה לתכנון ולתקצוב למשרד האוצר, בשאלת המשבר התקציבי במערכת ההשכלה הגבוהה, במיוחד לאור העובדה שדו"ח ועדת שוחט שהיה אמור להעניק תוספת של 2.4 מיליארד למערכת בחמש שנים, לא יושם בפועל.

 

במסגרת הדיונים על שכר הלימוד, דורשים שרת החינוך, יולי תמיר, והסטודנטים להשאיר אותו כפי שהיה בשנתיים האחרונות, עם הפחתה של 26%, כפי שהמליצה ועדת וינוגרד. היום פורסם כי נציגי הות"ת החליטו בדיון מיוחד בנושא שלא להנחות את המוסדות להשכלה גבוהה בשאלה האם לגבות שכר לימוד מופחת בדומה לשנתיים האחרונות, או להעלותו בכ-6% כפי שדורש משרד האוצר.

 

את ההחלטה, אומרים בוועדה, ישאירו בידי הממשלה בישיבתה בנושא. זאת, למרות בקשתה המפורשת של שרת החינוך במכתב ששלחה להם אמש, בו ביקשה להנחות את המוסדות לגבות שכר לימוד זהה לשנים קודמות עד שיוחלט אחרת בממשלה.

 

לא גובים בטכניון ובאוניברסיטת תל-אביב

ומה קורה בשטח? בימים אלה החלו המוסדות לשלוח שוברי גביית שכר לימוד לסטודנטים. שני מוסדות כבר הודיעו כי הם דוחים את גביית שכר הלימוד - הטכניון ואוניברסיטת תל אביב הודיעו כי יחלו בגבייה רק ב-15 באוקטובר. שאר המוסדות החלו בהליך הגבייה - חלקם גובים את שכר הלימוד החדש הגבוה ללא ההפחתה של 6%, עם הערה לסטודנטים כי אם תחליט הממשלה על הפחתה בשכר הלימוד, יקבלו הסטודנטים החזר כספי. ואילו אחרים גובים שכר לימוד נמוך יותר, כפי שהיה בשנה שעברה.

 

סתיו מסביר מדוע חלק מהמוסדות בוחרים לגבות את שכר הלימוד הגבוה יותר. "המוסדות קיבלו את בקשותינו להמתין, אולם חלקם הבינו שאין גיבוי תקציבי מהאוצר והניחו שלא יהיה מימון להפחתה ולכן אמרו, נתקדם, נבקש את גובה שכר הלימוד החדש, ואם יהיה צורך אז נחזיר".

 

עם זאת, במל"ג מבקשים מהמוסדות לאמץ את החלטת הטכניון ואוניברסיטת תל אביב ופשוט להמתין. במכתב שכתב יו"ר הות"ת, פרופ' שלמה גרוסמן, לוועד ראשי האוניברסיטאות (ור"ה), הוא מבקש מהם לקחת דוגמה מהטכניון ולהמתין עד להכרעת ממשלה בעניין.

 

הסטודנטים מצדם, כבר הודיעו שיפתחו במאבק אם שכר הלימוד יעלה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סטודנטים. ארכיון
צילום: גיל יוחנן
מומלצים