9 עצות לטיפול ומניעה של אקנה ופצעי בגרות
לא לפוצץ אותם, לצרוך ויטמינים חסרים, להקפיד על תזונה לא שמנה או מלוחה מדי ולהימנע משטיפת הפנים במים חמים. עצות שיועילו לפנים שלכם
טלי רוזנבלום, מנהלת מותג קלירקס, לטיפול בפצעי בגרות, ריכזה תשע עובדות חשובות שיעזרו לסובלים מאקנה להתמודד עם המצב:
1. לשטוף פנים בסבון עדין ולכל היותר פעמיים ביום. רחיצה מוגזמת של עור הפנים ושימוש בחומרים לא מתאימים עלולים לגרום לגירוי ויובש מוגבר ולעיתים גם להחמרה בפצעים.
2. להימנע מפיצוץ חצ'קונים. הלחץ עלול לדחוף את הזיהום לעומק העור וע"י כך להגדיל את הפצע. במקרים אלו הפצע יתרפא לאט יותר ועלול אף להשאיר צלקת.
3. להקפיד על תזונה נכונה. למרות שאין הוכחה מדעית שקיים קשר ישיר בין אקנה לתזונה, החרפה באקנה יכולה להופיע לאחר אוכל חריף במיוחד, אוכל
שומני ובעיקר לאחר אכילה של פיצוחים או אוכל אחר העשיר במלחים. במלח יש יוד השייך לקבוצת החומרים ההלוגנים שיכולים להחמיר אקנה.
4. להשתמש בתכשירים רפואיים המכילים בנזואיל פראוקסיד, שגורם לכניסת חמצן, פתיחת הנקבוביות ופעילות אנטי בקטריאלית.
5. להימנע משימוש במוצרי טיפוח שיחמירו המצב. חשוב לבחור מוצרים קוסמטיים שעליהם כתוב non comedogenic ו Oil free שמשמעותם - המוצר נבדק והוא אינו סותם את בלוטות החלב.
6. חשוב לצרוך ויטמינים ומינרלים. מחסור בויטמין A, ויטמין E, ויטמין C, סלניום ואבץ עלול להגביר את הסיכוי לכתמים וצלקות.
7. החשיפה המצטברת לשמש עלולה לגרום לנזקים קבועים בעור. לפני החשיפה לשמש מומלץ למרוח על האזורים הנגועים והחשופים קרם לחות עם מסנן קרינה המיועד לעור אקנתי. חשיפת האזורים הנגועים ללא הגנה עלול לגרום לכתמי פיגמנטציה כהים על אותם אזורים הנגועים בפצעי אקנה.
8. חשוב לשמור על ניקיון השיער והרחקתו מהפנים. מומלץ להימנע ממריחת ג'ל בשיער או כל חומר שומני אחר אשר גורם לסתימת בלוטות החלב ולחפוף את השיער על בסיס יומי. כדאי שהשיער לא יהיה במגע עם הפנים.
9. להימנע משטיפת פנים במים חמים מידי, מה שעלול להגביר את האקנה.