אמ"ן: איראן שועטת בדרך לפצצה גרעינית
ראש חטיבת מחקר באמ"ן, תת-אלוף יוסי ביידץ, אמר בישיבת הממשלה כי איראן העשירה מספיק אורניום לשליש עד חצי פצצה גרעינית: "הלחץ הבינלאומי אינו מספיק, והסוכנות לאנרגיה אטומית לא מספקת תוצאות"
ראש חטיבת המחקר באגף המודיעין, תת אלוף יוסי ביידץ, הזהיר בצהריים (יום א') כי הלחץ הבינלאומי על איראן בגלל תוכנית הגרעין שלה אינו מספיק. ביידץ ערך סקירה ביטחונית בישיבת הממשלה, ביקר את תפקודה של הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית (סבא"א), והזהיר כי טהרן "שועטת לעבר פצצה גרעינית".
"איראן מקדישה את רוב תשומת הלב לתחום העשרת האורניום ומשפרת את תפקוד הצינטרפוגות בקשאן. על פי דו"ח סבא"א, הם מעשירים 60 גרם אורניום מסוג UF6 לשעה, והם צברו שליש עד כחצי מכמות החומר הבקיע הדרוש לפצצה הראשונה. איראן משתלטת על טכנולוגית ההעשרה ובכך שועטת לעבר פצצה גרעינית", אמר.
ביידץ הזהיר כי "הלחץ הבינלאומי אינו מספיק. הציר של סבא"א מול איראן לא מספק תוצאות, ואילו טרם הושג סיבוב רביעי של סנקציות במועצת הביטחון של
האו"ם. ביטחונם העצמי של האיראנים מתחזק עקב כך, והם סבורים שהקהילה הבינלאומית אינה מספיק חזקה לעצור אותם. הזמן משחק לטובתם, הן במישור הבינלאומי הסדוק והן מבחינת היכולת לייצור חומרים. יש אמנם השפעה מסויימת של הסנקציות על איראן, אך היא רחוקה מלהיות בעלת מסה קריטית".
לדבריו, איראן מבריחה נשק לחיזבאללה, היא מחזקת את קשריה עם סוריה ומחזקת ארגוני טרור פלסטיניים. כל זאת בניסיון להציב את עצמה בראש מחנה ההתנגדות הקיצוני האזורי שיהפוך בהדרגה לכוח הדומיננטי במזרח התיכון. "המדינות המתונות הערביות אמנם מאוחדות בפעילות נגד איראן, אך זאת בגדר רטוריקה בלבד", הוסיף.
"סוריה מעמיקה את הקשר עם איראן והטרור"
הוא ציין בנוסף כי "סוריה צועדת בשני כיוונים מנוגדים - התקרבות למערב והעמקת מעורבותה בציר הרדיקלי. מול לבנון קיימת נכונות לקיים מגעים דיפלומטיים. ביקור סרקוזי בדמשק והפסגה המרובעת עם ארדואן והנסיך הקטארי סייעו למצב את סוריה כשחקנית באזור - מבלי לשלם כל תשלום עד עתה. מול ישראל, סוריה מוכנה להמשיך במגעים. הם חוששים שערוץ אנקרה יגיע לקיצו לנוכח ההתפתחויות הפוליטיות האחרונות בישראל ושלחו אזהרה ללבני שהיא תבחן בהתאם לנכונותה להיענות לדרישות השלום של סוריה".
סוריה, כך אומרים באמ"ן, "מעבירה אמצעי לחימה ותחמושת רבה ללבנון, מעמיקה את הקשר עם איראן, מתחמשת צבאית בהגנה אווירית, נ"ט מתקדם, ומערך האש באמצעות סיוע רוסי ואיראני. סוריה מנסה לנצל את הארועים בגיאורגיה לטובת שחרור מערכות נשק מתקדמות".
בנוגע לחיזבאללה, אמר תת-אלוף ביידץ שהוא "משדר שאין בכוונתו לפתוח במלחמה. מנסה לפגוע בכלי טיס ישראליים. ממשיך לנצל את תקופת הרגיעה להתעצמות איכותית וכמותית, להערכות לעימות עם ישראל תוך העברות נשק אינטנסיביות לתוך לבנון".
ביידץ דן גם במצב ברצועת עזה ואמר כי השקט היחסי שהושג בגלל הרגיעה נשמר. "עם זאת, יש אפשרות להתרופפות ברגיעה. היקף הירי פחת, והארגונים הקטנים מגלגלים פיגועים לכיוון סיני. מודיעין מוצק הביא להמלצה לישראל
לצאת מסיני. ארגוני הטרור לרבות החמאס עוסקים בגלגול פיגועים. במצב הכלכלי ברצועת עזה יש שיפור, אבל הוא לא מספק מבחינת הפלסטינים. חסר, למשל, גז בישול לרמדאן וחומרי בניין, כמו מלט ועץ".
בכל הקשור למשא ומתן לשחרור גלעד שליט, הסביר ביידץ, עמדותיהן של ישראל וחמאס מנוגדות. "ניכרת הקשחה בעמדות חמאס, הנובעת מההערכה ששליט הוא נכס שערכו עולה. בכירים מבהירים שאין בכוונת חמאס למהר לקיים את העסקה. בפועל היא נמנעת מלחדש את המגעים בנושא מול מצרים"