הטיפ היומי לחג: 5 דרכים להכין מרק עוף בריא יותר
אין חג בלי סיר של מרק עוף, ולכבוד ראש השנה קבלו מספר עצות איך להפוך את מרק העוף של סבתא למאכל בריאות ממש
ראש השנה כבר בפתח, מלווה בשלל ימי חג וחופש. בשווקים נערכים לגל הקניות לקראת החג, המדפים והבאסטות עמוסים כל טוב, בחנויות מצטברות הערימות, על מנת לקבל את פני השנה החדשה. וברוב הבתים בישראל, לא תמצאו שולחן חג ללא סיר גדול ומהביל בו מתבשל לאיטו מרק עוף. טעים, ריחני, יש האומרים אפילו בריא. ועל מנת להפוך את תרופת הסבתא האולטימטיבית למאכל בריא באמת, כדאי לשדרג מעט את המתכון המקורי.
נאוה רוזנפלד, דיאטנית קלינית, נותנת טיפים פשוטים וקלים ליישום, למרק עוף בריא יותר לקראת ארוחת החג של ראש השנה.
5 טיפים למרק עוף בריא יותר
- להסיר מהעוף את העור קודם הבישול. העור של העוף מכיל כמות שומן רבה, והסרתו לפני הבישול תחסוך מהמרק שומן מיותר.
- להביא את המים עם העוף לרתיחה, לשפוך את המים ולהתחיל שוב. כך תיפטרו מעוד שכבת שומן, שעדיין נותרה בתבשיל.
- להוסיף ירקות מגוונים, רצוי בקליפתם. המרק יהיה עשיר יותר בטעמו, משביע יותר, וכמובן בריא יותר. קישואים, בצל, דלעת, שורש פטרוזיליה, סלרי, אפילו עגבניה - הכל הולך.
- להכין ציר מרק עוף, לצקת אותו למגש קוביות קרח ולהקפיא. השתמשו בציר הקפוא בעת הצורך, במקום באבקת מרק עתירת המייצבים, חומרי הצבע ושאר כימיקלים.
- לאכול למחרת ההכנה, לאחר שהסיר שהה לילה במקרר. השומן צף ומתקשה וניתן להסירו בקלות לפני ההגשה.
חג שמח ושנה טובה!
מרק עוף. אפשר לשדרג
צילום: סי די בנק
מומלצים