"פרשת רמדיה הסינית": ייצוא החלב המזוהם יפסק
מניין התינוקות שחלו באבנים בכליות וסיבוכים נוספים כתוצאה משתיית חלב מזוהם עלה ליותר מ-54 אלף. במקביל, התברר כי החומר הכימי האחראי לזיהום קיים גם בסוכריות, שוקולד ולחמניות וכי השימוש בו נועד בין היתר לזיוף בדיקות איכות
סין הודיעה הערב (יום ג') כי תפסיק לייצא מוצרי חלב החשודים כנגועים בחומר הכימי מלאמין לשווקים בינלאומיים. זאת, לאחר שמניין התינוקות שחלו באבנים בכליות ובסיבוכים נוספים כתוצאה משתיית אבקות חלב מזוהמות עלה ליותר מ-54 אלף. לפחות ארבעה תינוקות מתו בסין כתוצאה מהזיהום ו-13 אלף אושפזו מהם לפחות 104 במצב קשה.
בתוך כך, התברר כי החומר מלאמין - היכול לשמש בין היתר לזיוף בדיקות איכות מזון - נמצא גם בסוכריות, שוקולד, לחמניות ומוצרי חלב נוזליים הנמכרים בסין ומיוצאים לארצות אחרות. יפן, סינגפור, מלזיה, טייוואן כבר הורו על הורדת מוצרי חלב סיניים מהמדפים בעקבות הפרשה ומדינות אחרות הטילו מגבלות על ייבוא המוצרים. עד כה התגלו שני מקרים של זיהום כתוצאה ממלאמין בהונג-קונג.
פרשת זיהום אבקות החלב בסין התפוצצה לפני כשבועיים לאחר שחברת "סאנלו", שהיא יצרנית האבקות הגדולה במדינה, הודיעה כי במוצריה התגלה מלאמין. בעקבות הפרסום, הודיעו חברות סיניות נוספות כי החומר נמצא במוצריהם. עשירית מהדגימות שנלקחו ממוצריהם של לפחות שתיים מיצרניות הגדולות בתחום החלב בסין - "מנגניו" ו"יילי" - הכילו את החומר. אתמול התפטר ראש מכון התקנים הסיני והצטרף לשורת בכירים בענף החלב הסיני החשודים כי ידעו על הזיהום כבר לפני כמה חודשים, אך לא עשו הכל כדי להסתירו.
שר החקלאות הסיני, סאן זנגצ'אי, האשים את סוחרי החלב בזיהום והאשים אותם במכירת חלב מדולל למחלבות הגדולות. הוא גם ציין כי הוא מודע לעובדה שזיהום מלאמין התגלה גם במוצרי מזון אחרים. בתוך כך, הודיע ארגון הבריאות העולמי (WHO) כי סין האיצה את הפעולות לחקיקת חוק בטיחות במזון.
לדבריו של סאן מאחורי הזיהום עומדות "תחנות חלב" האוספות חלב מהרפתנים ומוכרות אותו הלאה. מפעילי תחנות אלה מוסיפים מלאמין על מנת לזייף בדיקות איכות מזון. מרבית התחנות האלה פועלות ללא אישור או פיקוח מצד משרד הבריאות הסיני.
סין נחשבת למשק החלב השלישי בגודלו בעולם אחרי הודו וארה"ב. בשנת 2007 נאמדה תפוקת החלב במדינת הענק בכ-35 מיליון טון. היקף ייצוא החלב מסין גדל אשתקד ל-62 אלף טון - עלייה של יותר מ-200 אחוז ביחס לשנת 2006.