פליטת פה: הסנאטור ביידן התבלבל בנשיאים
המועמד הדמוקרטי לסגן הנשיא ניסה לתקוף את הנשיא בוש בעודו משבח את תפקודו של הנשיא רוזוולט בזמן נפילת הבורסה ב-1929. אולם רוזוולט בכלל לא היה אז הנשיא
התקשורת האמריקנית נהנתה לדווח עד כה על כל טעות ופליטת פה של המועמד הרפובליקני לנשיאות, ג'ון מקיין, וסגניתו, שרה פיילין. כעת מתברר כי האמריקנים חוגגים גם על חשבונו של המועמד הדמוקרטי לסגן הנשיא, ג'ון ביידן.
הסנאטור הדמוקרטי ביידן אמר כי המנהיגים הרפובליקנים צריכים לפתוח ספרי היסטוריה וללמוד כיצד הנשיא פרנקלין רוזוולט פתר את המשבר הכלכלי
ביל קלינטון:
מבין למה אנשים מתלהבים מפיילין
AP
נשיא ארה"ב לשעבר מצא זמן להסביר מדוע המועמדת הרפובליקנית מוצאת חן בעיניי אנשים רבים. "אנשים מסתכלים עליה ואומרים 'למה שלא נחבב אותה?'"
"כשהבורסה התמוטטה (ב-1929), פרקלין ד' רוזוולט הופיע בטלוויזיה, ולא רק דיבר על המשבר. הוא אמר: 'תראו, זה מה שקרה'", אמר ביידן בראיון לרשת הטלוויזיה CBS.
אולם רוזוולט כלל לא היה בבית הלבן ב-1929 כשהבורסה התרסקה, אלא היה זה נשיא אחר - הרפובליקני הרברט הובר. רוזוולט נבחר לנשיאות רק כעבור שלוש שנים על רקע "השפל הגדול".
הדמוקרטים אוהבים להזכיר לציבור הבוחרים כי נשיא רפובליקני היה בשלטון בזמן נפילת הבורסה. הסנאטור הדמוקרטי ג'ון קארי, שהתמודד לנשיאות ב-2004, אהב לומר במסע הבחירות שלו כי ג'ורג' בוש הוא הנשיא הראשון מאז הובר שבתקופתו איבדו כל כך הרבה אמריקנים את משרותיהם.
בשבוע שעבר נאלץ מטה מקיין להתמודד עם פליטת פה של אחד מיועציו של הסנאטור. דגלאס הולץ-איקין, אמר בתדריך לעיתונאים כי המדיניות של מקיין כראש וועדת המסחר בסנאט סייעה לפיתוח הגאדג'ט הנייד הפופולרי, בלאקברי. זאת כדי להדגים שמקיין בקיא בנושאים כלכליים. הולץ-איקין אף שלף את המכשיר מכיסו והציג אותו לפני הכתבים. מאוחר יותר הוא טען כי היתה זו הלצה בלבד.
כעבור יומיים עסקה התקשורת בנאומה של פיילין, לאחר שהיא התבלבלה בסדר "הכרטיס" הרפובליקני ודיברה ארוכות על ממשל "פיילין-מקיין". בכל מירוץ לנשיאות מקפידים האמריקנים להגות את שמות המועמדים לנשיאות ולסגנות בסדר הנכון. במסע הבחירות הנוכחי ניתן לראות אינספור שלטים בעד "אובאמה-ביידן" או "מקיין-פיילין".
ג'ו ביידן
צילום: AP
שרה פיילין
צילום: AFP
מומלצים