שתף קטע נבחר

 

ארה"ב: הקונגרס אישר את הסכם הגרעין עם הודו

ההסכם אושר ברוב של 298 תומכים, והוא צפוי לשים סוף לחרם גרעיני על הודו, שנמשך כמה עשורים. המשוכה האחרונה היא הסנאט, בו צפויה ההצבעה לעבור ללא תקלות

בית הנבחרים האמריקני אישר אמש (שבת) את ההסכם שישים סוף לשלושה עשורים של איסור על סחר גרעיני עם הודו. חברי הקונגרס אף הבהירו כי הם אופטימיים בנוגע לסיכויי ההסכם לזכות באישור הסנאט.

 

ההסכם עבר ברוב של 298 תומכים מול 117 מתנגדים. יועץ העובד עבור המפלגה הדמוקרטית, המחזיקה ברוב בסנאט, אמר כי המפלגה מקווה להעלות את הנושא להצבעה כבר בימים הקרובים. זאת, למרות התנגדותם של כמה גורמים במפלגה.

 

האישור בקונגרס היה המכשול האחרון שעמד בפני אישור ההסכם. ממשל בוש מאמין כי ההסכם יחזק את השותפות האסטרטגית בין שתי המדינות, תעזור להודו לעמוד בדרישות האנרגיה ההולכות וגוברות, ותפתח בפני ארצות הברית שוק בשווי של מיליארדי דולרים.

 

הנשיא, ג'ורג' בוש, אמר בהודעה מטעמו כי האישור בקונגרס מהווה "צעד גדול נוסף לקראת התקדמות יחסי ארצות הברית והודו". הוא אף קרא לסנאט לאשר את ההסכם במהרה, על-מנת שיוכל לחתום עליו ולקבע אותו בחוק.

 

מבקרי ההסכם טענו כי הוא חותר תחת המאמצים למנוע את הפצת הנשק הגרעיני,

ויוצר תקדים לפיו מדינות אחרות יוכלו לתור אחר אפשרויות לרכוש נשק שכזה, מבלי לקחת בחשבון את הטווח המלא של ההתרעות נגד הפצת הגרעין.

 

ההסכם נחשב למהותי ביותר עבור ההתפתחות הכלכלית העצומה של הודו, היוצרת דרישה ליותר חשמל. מאז שערכה ניסוי גרעיני לפני כמה עשורים, הודו אינה רשאית לרכוש דלק גרעיני או טכנולוגיה גרעינית בשווקי העולם. כעת, מאגרי האוראניום במדינה הולכים ואוזלים, והכורים המקומיים על סף שביקה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מחכה לגרעין. ראש ממשלת הודו מנהומן סינג
צילום: AFP
מומלצים