אחרי הכישלון: הבית הלבן מגבש תוכנית חדשה
הממשל לא מתייאש: לאחר שהקונגרס דחה את התוכנית להצלת הכלכלה האמריקנית, מנסים פקידים בבית הלבן בשיתוף עם חברי קונגרס לגבש תוכנית חדשה ואטרקטיבית יותר
פקידים מובילים בבית הלבן וחברי קונגרס מהנהגת שתי המפלגות, שנדהמו אתמול לגלות כי הקונגרס דחה את תוכנית הממשל לחילוץ הכלכלה האמריקנית מהמשבר בו היא נמצאת, נזעקו היום לתכנן הצעה לתוכנית חילוץ חדשה, בתקווה שזו תהיה אטרקטיבית יותר בעיני הבוחרים, ועם זאת, תקל על העצבנות בשוקי ההון של ארה"ב. "לא לעשות שום דבר זאת לא אופציה עכשיו".
הבוקר: ירידות חדות בחלק מהבורסות בעולם
צרפת ובלגיה מנסות להציל את בנק דקסיה
ממשלת רוסיה מזרימה לבנקים 50 מיליארד דולר
מטה מקיין: אובאמה אשם בדחיית תוכנית החילוץ
בלוח הזמנים המתוכנין של הבית הלבן אין פגישות קבועות מראש עם חברי קונגרס, אך הפקידים התגייסו כדי לקבוע מסע פגישות מזורז, במטרה להביא במהירות לאישור וגיבוש של התוכנית החדשה.
תוצאות ההצבעה אמש הביאו למפולת בשוק המניות. מדד הדאו-ג'ונס ירד בשיעור החד ביותר בהיסטוריה. החלטת הקונגרס, והתגובה המפוחדת של השווקים, זיעזעו את מרכזי הכוח בוושינגטון ובניו-יורק, אך לממשל ולבכירי השוק אין כרגע פיתרון חלופי. התוכנית, שכללה רכישת חובות מבנקים ובתי השקעות בהיקף של 700 מיליארד דולר, נדחתה למרות מסע שיווק אגרסיבי שערכו לה נשיא ארצות הברית, ג'ורג' בוש, וראשי המפלגות, כיוון שלא הייתה פופולרית בציבור ועוררה התנגדות אידיאולוגית עזה משמאל ומימין.
פולסון: "המצב יהיה קשה עוד יותר"
שר האוצר האמריקני, הנרי פולסון, הזהיר בעקבות ההצבעה מפני קריסה בשוק האשראי האמריקני, שתקשה על כל העסקים בארה"ב. לדברי פולסון, "למשפחות יהיה קשה עתה לקבל הלוואות לרכישת מכוניות ודירות".
הנשיא בוש אמר כי הנזק לכלכלה האמריקנית יהיה "כואב וממושך", אם חברי בית הנבחרים לא יחזרו בהם מהחלטתם לדחות את התוכנית. לדברי בוש: "הקונגרס חייב לפעול. הכלכלה תלויה בצעד החלטי של הממשל".
גם המועמד הדמוקרטי לנשיאות, ברק אובאמה, אמר: "לקונגרס ולממשל אסור להתחיל מאפס", וקרא להם לשנות את התוכנית הקיימת ולא להתחיל בתכנון תוכנית חדשה. "המשך אי-העשייה עלול להיות קטסטרופלי", אומר אובאמה. אובמאה מציע להגדיל את תקרת ביטוח הפדרלי שמבטיחה התוכנית על חשבונות בנק מחשבונות של 100 אלף דולר לחשבונות של 250 אלף דולר, במטרה להקטין את הסיכון של העסקים הקטנים ולהחזיר את אמון הציבור במערכת הפיננסית.