בית המשפט: דרעי לא יוכל להתמודד
שופט בית המשפט המחוזי משה סובל, דחה את עתירתו של אריה דרעי, שביקש להתמודד על ראשות העיר ירושלים. השופט קבע כי תקופת הקלון, שהוטלה על יו"ר ש"ס לשעבר "מבקשת לשמור על ריחוק זמן הולם בין תום ריצוי העונש לבין הליך הבחירות בו נוטל חלק מי שנשא את העונש". עורכי דינו של דרעי: נלמד את ההחלטה
האם הקאמבק של יושב ראש ש"ס לשעבר הגיע לסופו? בית המשפט המחוזי בירושלים דחה הערב (יום ה') את עתירתו של אריה דרעי, שביקש להתמודד על ראשות העיר ירושלים, למרות שטרם חלפה תקופת הקלון. כך קבע שופט בית המשפט המחוזי בירושלים, משה סובל.
עורכי דינו של אריה דרעי צבי אגמון ויואב הירש, אמרו ל-ynet בעקבות ההחלטה: "פסק הדין מדבר בעד עצמו. אנחנו נלמד אותו על בוריו ונשקול את המשך דרכנו".
לקריאת החלטת בית המשפט - לחצו כאן .
השופט משה סובל, התייחס בהחלטתו לטענותיו של דרעי לפיהן הארכת תקופת הקלון לשבע שנים, בוצעה לאחר שהוא החל לרצות את עונשו. "חוק המיועד להבטיח את טוהר המידות בקרב נבחרי הציבור ואת אמון הציבור בנבחריהם,
עולה בקנה אחד מבחינת תכליתו עם החלתו גם על נבחר ציבור שביצע עבירה שיש עמה קלון לפני כניסתו לתוקף, שהרי מנקודת המבט הציבורית של אינטרסים אלה - להבדיל מנקודת המבט הפרטית של נאשם הנדרש לתת את הדין על מעשיו - הנתון המכריע הנו מועד הכהונה הציבורית ולא מועד חקיקת החוק", כתב השופט.
הוא הוסיף, כי "תקופת המינימום הקבועה בחוק, שרק לאחריה יוכל מי שריצה עונש מאסר בגין עבירה שיש עמה קלון להימנות על נבחרי הציבור, הנה ביטוי להשקפת החברה בנדון בנקודת זמן נתונה. השקפה זו מבקשת לשמור על ריחוק זמן הולם בין תום ריצוי העונש לבין הליך הבחירות בו נוטל חלק מי שנשא את העונש".
לדבריו, החקיקה בעניין תקופת הקלון, "צופה, במבט קדימה, את פני הכהונה הציבורית, ולא במבט אחורה את המועד בו אותו אדם היה מודע להשקפה החברתית הנוכחית בדבר ריחוק הזמן הנדרש".
"להבטיח את הרמה המוסרית"
השופט הדגיש את חשיבותה של תקופת הקלון וכתב: "ההרחקה לפרק הזמן שנקצב בחוק, נועדה להבטיח כי בתפקידי ההנהגה הציבוריים יעמדו רק אנשים שרמתם המוסרית הולמת נשיאה בתפקידים כאלה. ביצוע עבירה שיש עמה קלון אינה מתיישב עם הרמה המוסרית הנדרשת מנבחרי הציבור, למצער כל עוד לא חלף זמן מספיק העשוי להקהות את רישומה של העבירה".
עוד טרם שהתקבלה ההחלטה אמר פרקליטו של דרעי, עו"ד יואב הירש: "אני מעריך שאם ההחלטה לא תהיה לטובתנו, לא נגיש ערעור". הוא הביע אופטימיות זהירה: "אנו מודעים לכך שעמדת המדינה אינה מופרכת".
בשבוע שעבר פנה דרעי בעתירה מנהלית לבית המשפט המחוזי בירושלים כדי שיכריז שביכולתו לרוץ לראשות העיר, למרות שטרם הסתיימו שבע השנים בהן חל הקלון על העבירות בהן הורשע. לטענת פרקליטיו, יש להחיל בעניינו את הוראת הדין שהיתה בתוקף בעת שנגזר דינו באופן סופי - ולא בעת שהשתחרר מהכלא - אז עמדה התקופה על שש שנים.
המדינה השיבה לעתירה וטענה כי "דין העותר להידחות". בכך סירבה המדינה לקצר את תקופת הקלון שנגזר עליו בגין הרשעתו בפלילים. דרעי עצמו אמר ל-ynet כאשר נכנס לאחד הדיונים כי "זכות היסוד לבחור ולהיבחר גוברת על כל שיקול אחר. כל החלטה של השופט אני אקבל באהבה, אם לא היו לי ציפיות, לא הייתי פה".