שתף קטע נבחר
 

הטיפ היומי: איך להכין תבלינים בריאים בבית ללא מאמץ

במקום לקנות תבלינים תעשייתיים עתירים בחומרים משמרים, השקיעו כמה דקות והכינו בעצמכם, בבית. בריא יותר, וגם טעים

רוצים להקפיץ בקלות את איכות הבישול שלכם? בביקור הבא בסופר פשוט הפנו את העגלה לכיוון מקרר צמחי התבלין הטריים, והצטיידו בצרורות של נענע, רוזמרין, אורגנו, לימונית, ובעצם כל צמח שאתם נוהגים לקנות מיובש בצנצנת תעשייתית. הצמחים שיתייבשו בבית יפיקו תבלינים טריים וארומתיים הרבה יותר, בעלות נמוכה יותר ובכלום עבודה.

 

כך עושים: קושרים בחוט קשירה כל צרור צמחי תבלין, כשכרבולתו כלפי מטה. תולים במרחק מה מהקיר כדי לאפשר זרימת אויר טובה מסביב לצרור (וגם כדי למנוע מהנמלים להחריב את המיזם) באזור מוצל במרפסת, בגינה או במטבח. למה מוצל? כי שמש ישירה תגרום לאיבוד השמנים האתריים שבצמח, האחראיים לניחוח ולסגולותיו הבריאותיות. מחכים בסבלנות 10-7 ימים. כשהעלים יבשים לגמרי וכמעט מתפוררים ביד, מפרקים את הצרור לעלים ומאחסנים אותם בצנצנת יבשה ואטומה.

 

לצפופים. אם אין לכם מקום לתלייה, יבשו את הצמחים על שולחן. להברחת נמלים וחרקים, הניחו את רגלי השולחן בתוך כוסות מים.

 

למתחרטים. נזכרתם שאתם בעצם צריכים פטרוזיליה טרייה למרק? השרו את הצמחים המיובשים במים במשך כמה דקות. התוצאה לא תהיה זהה, כמובן, למקור הטרי, אבל קרובה דייה.

 

למשקיענים. הכינו תערובת תבלינים: נענע, בזיליקום ועלי זעתר לסלט; בזיליקום ואורגנו לתבשילים איטלקיים; תימין, רוזמרין וטרגון צרפתי למאפים מלוחים וצלי בשר.

 

  • ייעוץ מקצועי: גיא פרג, מנכ"ל תבליני פרג



 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
זעתר. לייבש ולתבל
צילום: אסף אמברם
צילום: ויז'ואל/פוטוס
פטרוזיליה. לתלות כשהגבעולים כלפי מעלה
צילום: ויז'ואל/פוטוס
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים