מובארק על מלחמת יום כיפור: זקוקים לרוח ההיא
בראיון שהעניק לביטאון "הכוחות המזויינים" במצרים, אמר הנשיא מובארק כי ארצו תשמור על כוח צבאי - שיגן על השלום וירתיע את התוקפנות. במקביל, אמר שהוא עוקב אחר המשבר העולמי
במלאת 35 שנה למלחמת יום הכיפורים, אומר נשיא מצרים, חוסני מובארק, "אנו זקוקים לרוח 'אוקטובר' כדי לעמוד בפני האתגרים של היום והמחר ולנצח בדרך של צמיחה". בראיון שהעניק לביטאון "הכוחות המזויינים" במצרים קרא לשמור על כוח צבאי בארצו - שיגן על השלום וירתיע את התוקפנות.
לדברי מובארק, "מלחמת אוקטובר פתחה את הדרך לשלום, לצמיחה וליציבות והפיחה רוח חדשה בגוף האומה. היא העניקה אמונה ביכולתה לעמוד בפני אתגרים". הוא הוסיף כי "סכנות הטרור וזעזועים ביציבות מאיימים על אזורנו".
מובארק התייחס גם לסוגיות הכלכליות מולן ניצבת מצרים: "הכלכלה שלנו רשמה זינוק חסר תקדים", בהשוואה למצב בכלכלות העולם. "אני שם את עצמי תמיד במקומו של האזרח בעל ההכנסה המועטה ויודע את הסבל והצרכים הדחופים שלו בעמידתו מול המצב והתנאים הקשורים למחירים המתייקרים". לדבריו, הוא עוקב אחרי סבלם של האזרחים הנובע מגל ההתייקרויות מדי יום ומודע לדאגותיו של האזרח המצרי.
במהלך הראיון, הכחיש הנשיא המצרי את הטענות שארצו נוטה לצידה של הרשות הפלסטינית על חשבון תנועת חמאס. לדבריו, ארצו ממשיכה בהכנות לארח את הדיאלוג הפנים-פלסטיני. "איננו עומדים לימין צד אחד על חשבון צד אחר, אלא עומדים בשורה אחת עם כולם. לא נכפה את דעתנו על איש", הוא אמר וקרא לרשות ולפלגים הפלסטינים לשאת באחריות ההיסטורית כלפי עמם ולאחד את השורות. "הסכם לא יושג, אלא באמצעות דיאלוג והשבת האמון ההדדי".
"למה לא מפרסמים עדויות מהמלחמה?"
במקביל, סוכנות הידיעות המצרית קראה אתמול לפרסם את המסמכים המצריים הגנוזים על מלחמת יום הכיפורים - בהם תועדו והוקלטו עדויותיהם של מפקדי הצבא אשר הכינו והשתתפו במלחמה.
במאמר שפורסם, לרגל 35 שנה למלחמה, נכתב כי "רבים עדיין מצפים ליום בו יוכלו לראות את המסמכים ההיסטוריים על הכוחות המזויינים במלחמה הזו. מקצת הסודות שפורסמו ושודרו הם המיעוט שבמיעוט ממעשי הגבורה וההישגים שייצרה והגתה המחשבה הצבאית המצרית. מתי יגיע הזמן בו יפרסמו את הסודות הקשורים במלחמה הזאת? הכוחות המזויינים המצרים עודם שומרים על מרבית הסודות הקשורים במלחמה הזאת, בשל ההנחה כי הסכסוך הערבי-ישראל לא הסתיים - אלא הפך מסכסוך צבאי לסכסוך מדיני".