שתף קטע נבחר

 

סוחרים פלסטינים לבג"ץ: הסחורה תקועה בישראל

חברות פלסטיניות נהגו לייבא סחורות לעזה דרך נמלי חיפה ואשדוד, אך הכל נגמר עם השתלטות חמאס על הרצועה בשנה שעברה. 70 סוחרים עתרו לבג"ץ בדרישה לקבל סחורה השייכת להם ונמצאת במחסנים בישראל

70 סוחרים בחברות פלסטיניות מעזה עתרו היום (ג') לבג"ץ נגד שר הביטחון, אהוד ברק, וממשלת ישראל. הם דורשים לקבל סחורות השייכות להם ונמצאות בידי ישראל מאז השתלטות חמאס על הרצועה ב-2007. לטענתם, הסחורות נמצאות במחסנים בישראל והמדינה מסרבת לאפשר את העברתן לעזה.

 

אנשי העסקים הפלסטינים נהגו לייבא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד ולשווק אותן ברצועת עזה. הסחורות כללו בין היתר מכשירים ומוצרי מזון. אחרי ששילמו את מסי הנמל, קיבלו הסוחרים לידיהם את הסחורה. 

 

ביוני 2007, כשפעילי חמאס השתלטו באלימות על עזה, הטילה ישראל סגר על הרצועה ומנעה את הכנסת הסחורות. בעתירה נכתב כי הסחורות, שהגיעו לנמלי הים, לא שוחררו והנמלים סירבו להעביר אותן לסוחרים, בהתאם להוראה ממערכת הביטחון.

 

לטענת העותרים, הם ממשיכים לשלם דמי אחסון בעל כורחם ובניגוד לרצונם. סירוב המדינה לשחרר את הסחורות גרם וממשיך לגרום להם נזק כלכלי

רב והפסדים עצומים, הנובעים בין היתר מהיעדר יכולת למכור את הסחורות ולשלם את דמי האחסון. עוד נטען בעתירה כי הסחורה ניזוקה באופן משמעותי, והמשך האחסון עלול להביא לאובדנה.

 

הסוחרים הוסיפו בדבריהם לבג"ץ כי הסירוב לשחרר את הסחורות מקורו בניסיון להפעיל לחץ על חמאס במסגרת. לטענתם, מדובר בענישה קולקטיבית, שבה נוקטת המדינה תוך פגיעה באוכלוסייה האזרחית הפלסטינית. "סירוב זה הוא הפרה בוטה של הכללים בדבר הגנה ושמירה על כבודם ורכושם", אמרו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפיכת חמאס בעזה (ארכיון)
צילום: איי פי
מומלצים