הסטודנטים קיבלו אימייל: היכונו לשביתה
ועד ראשי האוניברסיטאות שיגר מכתב לכ-150 אלף סטודנטים ברחבי הארץ ובו הודעה על כך שהשנה האקדמית לא תפתח כסדרה. "אנו מבינים את המשמעות הקשה של החלטתנו, אך אנו סבורים שחוסר קבלת ההחלטות הנכונות בידי הממשלה אינו מותיר לנו ברירה", כתבו ראשי האוניברסיטאות
עכשיו זה רשמי - שביתה נוספת באוניברסיטאות כבר בדרך. ועד ראשי האוניברסיטאות שיגר היום (שלישי) אימייל לכ-150 אלף סטודנטים ברחבי הארץ ובו נכתב, כי "לצערנו בתנאים שנוצרו בעקבות המשא ומתן עם משרד האוצר, לא נוכל לפתוח את שנת הלימודים".
לקריאת המכתב של ראשי האוניברסיטאות - לחצו כאן .
במכתב נימקו ראשי האוניברסיטאות את החלטתם וכתבו, כי "הבטחותיה של ממשלת ישראל לטפל בבעיה טיפול שורש שיבטיח את קיומה של המערכת לאורך ימים לא קוימו. משא ומתן עם אנשי משרד האוצר לא הביא להסדר שיאפשר פעילות תקינה של האוניברסיטאות".
ראשי האוניברסיטאות הוסיפו, כי "מערכת ההשכלה הגבוהה והמחקר נמצאת בדעיכה איטית. הזנחת ההשכלה הגבוהה והאוניברסיטאות בראשן היא פגיעה ישירה בחוסן הלאומי המושתת על יצירת ידע והעברתו לדור הבא, מעודדת בריחת מוחות לחו"ל וחונקת את המצוינות שנבנתה בעמל של שנים".
המכתב התייחס גם לפגיעה בסטודנטים: "לצערנו, בשנים נפגעו הלימודים הסדירים: אתם נפגעתם ברכישת השכלתכם ובסדר החיים שלכם, ותהליך המחקר ויצירת הידע אף הוא נפגע – אך ממשלת ישראל ממשיכה להזניח את ההשכלה הגבוהה. אנו מבינים את המשמעות הקשה של החלטתנו שלא לפתוח את שנת הלימודים הקרובה. עבורכם ועבורנו, אך אנו סבורים שחוסר קבלת ההחלטות הנכונות בידי הממשלה אינו מותיר לנו ברירה במאבקנו על עתיד ההשכלה הגבוהה".
ועד ראשי האוניברסיטאות הוסיף, כי ההודעה על ההשבתה איננה סופית, "עדיין לא מאוחר. אנו מקווים שממשלת ישראל תמנע פגיעה, זו השנה השלישית ברציפות, בהשכלה הגבוהה, שהיא כה חיונית לעתידה של מדינת ישראל וקוראים לכם להצטרף למאבק משותף".
נשיאת אוניברסיטת בן גוריון, פרופ' רבקה כרמי, אמרה בעקבות ההודעה הקבוצתית לסטודנטים: "הסכום שמדברים עליו הוא חמישית מהסכום שהציע שוחט, 480 מיליון שקלים. יש משא ומתן לא פשוט. אנחנו מקווים שעד לשבוע השני של נובמבר הכל ייגמר. לסטודנטים זה נורא, פשוט נורא. אין לי מילים לתאר את הסבל והנזק שנגרמים לסטודנטים. אבל זו עובדה - מדינת ישראל עומדת חסרת אונים, וחדלת אישים ולא פותרת בעיה שרצתה לפתור אותה. לא מסוגלים ליישם המלצות ועדה שבאה לפתור בעיה.
"הסטודנטים כמובן סובלים עיקריים אבל בטווח הארוך, מדינת ישראל היא זו שתסבול קשה ביותר - טכנולוגית, מדעית, תרבותית, רוחנית. כל הנכסים שאגורים באוניברסיטאות ואין להם תחליף הולכים לאבדון. אנחנו מפסידים אנשים, תחומי ידע, תחומי מחקר. חלק מהדברים בלתי הפיכים. אנחנו לא מנסים להשיג הישג טקטי. אנחנו פשוט אומרים שאין תקציב לפתיחת שנה - אין תקציב לפתוח אוניברסיטה, זה לא אקט של איום, אלא עובדה בשטח, כמו חברה שיש לה גירעון תקציבי ולא ניתן להפעיל אותה. כולנו בגרעונות קשים ביותר. אם לא נקבל 2.4 מיליארד שקלים, נחזור 10 שנים אחורה מבחינת תקציב. זה פשוט אבסורד שקשה לתארו במילים".
יואל אילת, סטודנט להנדסת תעשייה וניהול באוניברסיטת בן גוריון בנגב, שקיבל את המכתב אמר, "אני מקווה שהאוניברסיטאות כן יפתחו את השנה. חלקה של השביתה מוצדק וחלקה מיותר. מצד אחד מדינה צריכה להתערב בהשכלה הגבוהה ומצד שני סטודנטים צריכים להפסיק להתפנק ולתת יותר מהכסף שלהם בשביל ללמוד".