שתף קטע נבחר

מרבית העולים שהפגינו בי-ם שבו למרכז הקליטה

מלבד שש משפחות מפגינים שמתכוונות להישאר מול לשכת ראש הממשלה גם ביום כיפור, שבו עשרות בני הפלשמורה למרכז הקליטה בקיבוץ בית אלפא, לאחר הסכם שהושג ביניהם לבין הסוכנות היהודית ומשרד הקליטה

חוזרים הביתה להעביר את הצום. יומיים לאחר שהתמקמו מול לשכת ראש הממשלה בירושלים במחאה על התנאים הקשים במרכז הקליטה ומצבם הכלכלי הקשה, נענו בצהריים (יום ד') עשרות מפגינים יוצאי אתיופיה לקריאת הסוכנות היהודית ומשרד הקליטה ועלו ל-6 אוטובוסים שהסיעו אותם חזרה למרכז הקליטה בקיבוץ בית אלפא.

 

המפגינים, בני הפלשמורה, ישנו מול משרד ראש הממשלה בקור הירושלמי, בלי שמיכות או מזרונים לשכב עליהם. הם הציגו תמונה קשה: עוני מחפיר, וגם מכשולים בדרך לצאת ממנו. רק אחרי שההפגנה יצאה לדרך, בסוכנות החלו בטיפול בסוגייה. חבר הכנסת שלמה מולה קרא אתמול למפגינים לסיים את ההפגנה. "אני קורא לגורמים העומדים מאחורי המאבק להפסיק לעשות הון פוליטי על גבם של ילדים", אמר.


נשארו גם בלילה מול לשכת ראש הממשלה (צילום: גיל יוחנן) 

 

בהסכם שהושג בין המפגינים לבין הסוכנות ומשרד הקליטה, נקבע בין היתר כי כבר ביום ראשון הם יקבלו את קצבאות הביטוח הלאומי שלא שולמו. עוד הוסכם כי גורם חיצוני יבדוק את תנאי המגורים בבית אלפא וידווח על כך לשני המשרדים. בנוסף, יוצעו הסעות נוספות לילדים וישופרו תנאי המיזוג.

 

עם זאת, שש משפחות המפגינות מול לשכת ראש הממשלה בחרו שלא להאמין להסכם שהושג עם הרשויות ונשארו להפגין גם במהלך יום הכיפורים. טאקה, שהוא וארבעת ילדיו, בחרו להישאר, אמר כי "אני לא רוצה להישאר יותר במקום הזה, ואני לא מאמין לשום הסכם. יש לי בטן מלאה על הסוכנות ועל משרד הקליטה. סבלנו מספיק ואני והמשפחה שלי לא נחזור לשם".

 

לעומתו, וואטאטו, שנמצא על אחד האוטובוסים בדרך חזרה לקיבוץ, הביע סיפוק מתוצאות ההפגנה. "אנחנו מרגישים טוב ומסכימים עם מה שהוסכם עם משרד הקליטה והסוכנות. אני מאמין שעכשיו הכל יסתדר", אמר. מהאגודה למען יהודי אתיופיה נמסר כי ימשיכו לפקח על המתרחש במרכז הקליטה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אם ובנה במהלך ההפגנה
צילום: גיל יוחנן
מומלצים