נחטפים במהירות: חטיפי גרנולה
מתחשק לכם משהו מתוק, אבל לא מושחת מדי? יעל גרטי מזמינה אתכם להכין חטיפי גרנולה מעולים וקלים להכנה: 5-10 דקות הכנה ו-35 דקות אפייה
אם מתחשק לכם משהו מתוק, אבל לא מתוק מדי ולא מושחת מדי, אני מזמינה אתכם להכין חטיפי גרנולה קלים להכנה וטעימים להפליא. הכנתי את החטיפים הללו פעמיים, המתכון מדויק ביותר והתוצאה המתקבלת - פשוט נהדרת.
חטיפי גרנולה
מתכון של אורלי פלאי-ברונשטיין ושי לי ליפא-אנג'ל, מתוך הספר "המטבח הבריא של על השולחן"
המרכיבים:
100 גרם (1 כוס) שיבולת שועל שלמה (לא קוואקר)
110 גרם (3/4 כוס) קמח מלא
100 גרם (כוס ורבע) קוקוס טחון
100 גרם (1/2 כוס דחוסה) סוכר חום כהה
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כוס אגוזי מלך, שבורים גס
1/2 כוס צימוקים
100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
1/4 כוס דבש
לשימון: מעט חמאה מומסת
תבנית: פיירקס מלבנית גדולה מאוד או תבנית חד פעמית מאלומיניום בגודל 32X26 ס"מ.
(צילום: דניה ויינר)
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-165 מעלות.
- מערבבים בקערה: שיבולת שועל, קמח מלא, קוקוס, סוכר חום, אבקת סודה לשתיה, אגוזים וצימוקים.
- מחממים חמאה ודבש בסיר קטן, על אש בינונית, עד שהחמאה נמסה. מערבבים ומביאים לסף רתיחה. יוצקים על תערובת הקמח ומערבבים בעזרת כף עד לקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים את התערובת לתבנית משומנת, דוחסים ומשטחים היטב.
- אופים 35-45 דקות (אצלי זה לקח 35 דקות, י.ג.) עד להזהבה. מוציאים מן התנור. התערובת מעט רכה למגע כשהיא חמה - ומתקשה בצינון. מצננים היטב ורק אז חותכים למלבנים (אחרת המאפה יתפורר). שומרים בכלי אטום, עד שבוע.
קוקוס
צילום: אסף אמברם
צימוקים
צילום: אסף אמברם
מומלצים