מקורבי ישי: נדרוש כסף לקצבאות בתקציב 2009
לקראת חידוש המו"מ הקואליציוני בין קדימה לש"ס, אמרו ל-ynet גורמים בסביבתו של יו"ר המפלגה, אלי ישי, כי "אנחנו לא רוצים שיהיה מצב שהכסף כולו יתחלק על פני שנים רבות, כפי שהובטח לעבודה". הם גם חוששים מהקצנה שמאלה בעמדות הממשלה
אחרי סגירת ההסכם הקואליציוני בין העבודה לקדימה, מופנות כעת כל העיניים אל חידוש המשא ומתן עם ש"ס. גורמים בסביבתו של יו"ר ש"ס, אלי ישי, אמרו אמש (יום ג') ל-ynet כי המפלגה תדרוש מלבני התחייבות שמינויו של יו"ר העבודה, השר אהוד ברק, לסגן ראש הממשלה, לא יביא להקצנה שמאלה בעמדות הממשלה.
גורמים בקדימה הביעו שביעות רצון מההסכם עם העבודה ואמרו כי כעת נותר כסף גם לדרישות של ש"ס.
גם במפלגה החרדית רואים באור חיובי ובאופטימיות מסוימת את המשא ומתן, אך מסרו כי הדרישות בנושא קצבאות הילדים (מענק משפחות) עומדות בעינן. בש"ס דורשים להגדיל את הקצבאות, אולם לבני מתנגדת לפריצת מסגרת התקציב.
בש"ס אומרים כעת כי חשוב לא רק לקבל הבטחות מקדימה, אלא גם לוודא שחלק משמעותי מהכסף שיובטח, יועבר כבר בתקציב 2009, ולא יפרס על פני כמה שנים כפי שסוכם עם העבודה. "אנחנו לא רוצים שיהיה מצב שהכסף כולו יתחלק על פני שנים רבות כפי שהובטח לעבודה, אלא אנחנו רוצים שכבר השנה יועברו כספים עבור הדרישות שלנו", אמרו גורמים בסביבתו של ישי.
"לא רוצים שהממשלה תמשוך שמאלה"
נושא נוסף שבש"ס מעוניינים לקבל הבטחות לגביו הוא עמדה המדינית של הממשלה בראשותה של לבני. "זה טוב ויפה שהעבודה ואהוד ברק הם השותף הבכיר בממשלה, אך אנחנו לא רוצים שבגלל זה הממשלה תמשוך שמאלה. אנחנו מבינים את הצורך במשא ומתן, אך אנחנו נדרוש התחייבות כי לא תהיה הקצנה בעמדותיה של הממשלה".
מי שמנסה לסכל את המגעים בין ש"ס לקדימה הוא יו"ר האופוזיציה, ח"כ בנימין נתניהו, שנפגש בערב החג עם מנהיגה הרוחני של התנועה, הרב עובדיה יוסף, והסביר לו מדוע ש"ס צריכה להישאר מחוץ לממשלה בראשותה לבני. בין היתר, אמר נתניהו לרב, כי "זאת ממשלת כשלון שתוותר על ירושלים, תרד מהגולן ותחזור לקווי 1967, דברים שש"ס לא יכולה להיות שותפה להם".
בינתיים, במפלגת העבודה לא כולם מרוצים מהדרך שבה הצטרפה המפלגה לממשלת לבני.
ח"כ אופיר פינס מתח ביקורת חריפה על ההסכם הקואליציוני, ואמר כי "מדובר בהסכם הישרדות, נעדר חזון וללא קווי יסוד ותוכנית עבודה. רובו ככולו עוסק בכיפופי ידיים ובסידור עבודה". לטענתו, "הגדרת ברק כסגן ראש ממשלה בכיר היא פתטית, אינה מעלה ואינה מורידה דבר, שכן החוק קובע מפורשות כי ממלא מקום ראש הממשלה הוא בכיר השרים".
הרווח העיקרי של קדימה מההסכם עם העבודה הוא קבלתה של המפלגה הגדולה שתוכל להחזיק את הקואליציה, במחיר סביר - מבלי לחרוג מההוצאות המתוכננות. הנושאים שקודמו הם גם חלק מסדר היום של קדימה - בנוגע לגמלאים והסטודנטים. כעת, מציינים במפלגת השלטון, נשאר בקופה די כסף כדי להיענות לדרישות הגבוהות שמציבה ש"ס בדרכה לישיבה בממשלת לבני.