שתף קטע נבחר

 

תאילנד וקמבודיה יערכו סיורי גבול משותפים

בכירים בצבאות היריבים החליטו על הסיורים, על-מנת לנסות להפחית את המתח באזור. רק אתמול נהרגו שני חיילים קמבודים בחילופי ירי

קמבודיה ותאילנד הסכימו הבוקר (יום ה') לערוך סיורי גבול משותפים באזורי המריבה ביניהן. זאת, על-מנת להפחית את המתח באזור, שהגיע לשיאו אתמול בקרב יריות קטלני. ההסכם הושג במהלך שיחות שהתקיימו בין מפקדי צבאות שתי המדינות, יממה אחת בלבד לאחר שלפחות שני חיילים קמבודיים נהרגו בחילופי ירי בין הצדדים.

 

דובר צבא תאילנד, הקולונל סנסרן קווקומנרד, הודיע כי שני הצדדים הסכימו על כך ש"סיורים משותפים יפחיתו את הסיכויים לאי-הבנות שעשויות להוביל לעימותים נוספים". עמיתו הקמבודי מסר כי הצדדים "הסכימו להימנע מעימותים צבאיים נוספים", אך הוסיף כי השיחות בנוגע לסכסוך הגבול עודן נמשכות.

 

היריות אירעו אתמול באזור מקדש המריבה בגבול קמבודיה-תאילנד. שר החוץ התאילנדי הורה לאזרחי מדינתו הנמצאים בקמבודיה לעזוב את המדינה לאלתר ולשוב לתחומי מדינתם. חיל האוויר התאילנדי אף העמיד צי ממטוסיו בכוננות לפינוי האזרחים המתגוררים סמוך לאזור המריבה.

 

שלשום הודיעה קמבודיה כי צבא תאילנד נסוג מאזור מקדש פראה ויהיר, הסמוך לגבול בין המדינות, ועמד באולטימטום שהציב ראש הממשלה, הון סן, ביום שני, לפיו על החיילים התאים לעזוב את אזור המריבה תוך 24 שעות ולא להסתכן בשפיכות דמים.

 

מקדש פראה ויהיר מהמאה ה-11 מהווה אבן נגף בין קמבודיה לתאילנד מזה עשרות שנים. שתי המדינות טוענות לריבונות טריטוריאלית על האזור. ב-1962 פסק בית משפט בינלאומי כי מדובר בקרקע קמבודית, אולם הדבר לא הוביל לפיתרון הסכסוך.

 

ההסלמה האחרונה התעוררה לפני כשלושה חודשים, לאחר שאונסק"ו קיבלה את בקשת קמבודיה לצרף את המקדש לרשימת אתרי המורשת העולמית ובתגובה קידמה תאילנד כוחות לאזור.

 

אזור המקדש הוא אחד מאזורים רבים הנמצאים במחלוקת לאורך גבול תאילנד-קמבודיה. בתחילת אוגוסט פרץ משבר נוסף בין המדינות בנוגע לשליטה במקדש טה מואן טום. תאילנד גורסת שהוא נמצא במחוז סורין הצפון-מזרחי, בעוד שקמבודיה רואה בו חלק ממחוז אודור מאנצ'י שבצפונה. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חיילים קמבודים ליד מקדש המריבה
צילום: AP
מומלצים