לבני וישי נפגשו וסיכמו: מעבירים הילוך
לאחר שמופז ניסה לשכנע ביוזמתו את יו"ר ש"ס להצטרף לממשלה, נפגש ישי עם שרת החוץ ואמר: "יש נכונות לגשר על הפערים". צוותי המו"מ ייוועדו בערב
"מעבירים הילוך" - זה הסיכום בין יו"ר ש"ס לראש הממשלה המיועדת. לאחר שאמש דחה אלי ישי את הפגישה המתוכננת עם ציפי לבני מסיבות אישיות, נפגשו השניים בצהריים (יום ה') בלשכתה בירושלים.
המחלוקת המרכזית בין שתי המפלגות נסובה סביב נושא הקצבאות. "ישנם עדיין פערים אך יש נכונות לגשר עליהם", אמר ישי בצאתו מהפגישה, וחזר על הדרישה: "צריכה להיות ממשלה חברתית וזו לא סיסמא. אנחנו דורשים שחלק גדול מהכסף למענקים למשפחות יועבר כבר בתקציב 2009 ולא מאוחר יותר".
הפגישה הארוכה הוגדרה כ"טובה", בדרך להאצת המגעים. במסגרת זו, כבר הערב ב-19:00 ייפגשו צוותי המשא ומתן של קדימה וש"ס, בניסיון לגבש את ההסכמות ולגשר על הפערים.
עם זאת, ישי ביקש להדגיש שאינו "טרף קל", ואמר ש"הישיבה באופיזציה לא מפחידה אותי. לא אהיה בממשלה אם לא אביא בשורה אמיתית. לא נחפש טריק ניסוחי שירגישו איתו טוב".
השבוע אמרו גורמים בש"ס כי חשוב לא רק לקבל הבטחות מקדימה, אלא גם לוודא שחלק משמעותי מהכסף שיובטח, יועבר כבר בתקציב 2009, ולא יפרס על פני כמה שנים כפי שסוכם עם העבודה. "אנחנו לא רוצים שיהיה מצב שהכסף כולו יתחלק על פני שנים רבות כפי שהובטח לעבודה, אלא אנחנו רוצים שכבר השנה יועברו כספים עבור הדרישות שלנו", אמרו גורמים בסביבתו של ישי.
אורון: "לא משתמשים בנו"
מוקדם יותר שוחח שר התחבורה, שאול מופז, עם ישי וביקש ממנו להצטרף לקואליציה. יחסיו של מופז עם ישי ועם אנשי ש"ס טובים, ונראה כי הוא החליט לרתום את קשריו כדי לסייע בהרכבת הממשלה. מופז ציין כי יש לעשות כל מאמץ על מנת לוודא שש"ס תהיה חלק מהקואליציה. בקדימה אמרו כי לאחר שהוצגו כל דרישות ש"ס, "ברבים מן הנושאים ניתן להתקדם".
בניסיון להתמודד עם ההשלכות של הדרישות התקציביות, נפגשה לבני, הבוקר עם שר האוצר, רוני בר-און. השניים דנו בדרישות הכלכליות של השותפות הקואליציוניות. בסביבתה של לבני מכחישים שקיימת מתיחות בין השניים.
בתוך כך, נפגשו הבוקר צוותי המשא ומתן של מרצ וקדימה. יו"ר מרצ, ח"כ חיים אורון, אמר בסוף הפגישה
כי הוא מזהה רצון אמיתי של לבני לצרף את מפלגתו לממשלה. מרצ הציבה כמה תנאים להצטרפות לממשלה, בהם התחייבות לפנות מאחזים והתנחלויות, דרישה למינוי שר ויו"ר ועדה בכנסת מטעם המפלגה, ודרישות בתחום החברתי-כלכלי.
עד כה חתמה קדימה, המונה 29 חברי כנסת, הסכם עם סיעת העבודה שלה 19 מנדטים. עתה צריכה לבני לצרף לקואליציה עוד 13 חברי כנסת. בתחילת השבוע הבא ייגמרו 28 הימים הראשונים להרכבת הממשלה - לאחר שהנשיא שמעון פרס הטיל עליה ב-22 בספטמבר להרכיב ממשלה.