שתף קטע נבחר

פיתה הודית טעימה: אָלוּ פָּארָאתָה

יעל גרטי הכינה אָלוּ פָּארָאתָה, מעין פיתה הודית ממולאת בתפוחי אדמה, כוסברה ותבלינים, שמטגנים במחבת ללא שמן, בקלי קלות

אחת המנות האהובות עלי במסעדות ההודיות היא הפָּרָאתָה, שהיא פיתה ממולאת בירקות שונים או בעדשים. בעזרתו של שרון צֶ'רי מהחנות ההודית "צ'אטני" הכנתי פראתה ממולאת בתפוחי אדמה וכוסברה, שהתגלתה כקלה להכנה וטעימה להפליא.

 

אָלוּ פָּארָאתָה

מתכון של שרון צ'רי, "צ'אטני"

 

אין זו טעות, הבצק אינו מכיל שמרים. כדאי להכין את כל התבלינים בהישג יד, מבעוד מועד, שכן ההכנה מאוד מהירה. במקרה זה לא כדאי להחליף את הכוסברה בעשב תיבול אחר.

 

המרכיבים (ל-3 פיתות):

לגהי (חמאה מזוקקת):

50-100 גרם חמאה

למלית:

2 תפוחי אדמה גדולים, קלופים

1 כף גהי (ראו להלן)

1/2 כפית שום טרי, כתוש

1/2 כפית ג'ינג'ר טרי, כתוש

1/2 כפית גרגרי כוסברה טחונים

1/2 כפית כמון טחון

1/2 כפית פלפל צ'ילי אדום טחון (פפריקה חריפה)

1/2 כפית מלח

מעט כוסברה טריה, שטופה וקצוצה דק

לבצק:

1 כוס קמח מלא

1 כוס קמח לבן

1 כף גהי (ראו להלן) או שמן צמחי (קנולה, תירס וכו')

1 כפית מלח

1 כוס מים

לרידוד:

מעט קמח


(צילום: אסף אמברם)

 

אופן ההכנה:
  1. הגהי: ממיסים חמאה בסיר קטן על אש נמוכה. מסננים באמצעות מסננת דקה ושומרים את הנוזל המסונן בקערית בצד.
  2. מבשלים תפוחי אדמה במים (מתחילים את הבישול במים קרים) עד שניתן לנעוץ בהם מזלג.
  3. מוציאים, מצננים ומועכים בעזרת מזלג או בעזרת מכשיר לריסוק תפוחי אדמה (Potato Ricer).
  4. הבצק: מערבבים בקערה את מרכיבי הבצק ולשים ידנית עד לקבלת בצק רך ואחיד.
  5. מורחים מעט גהי על הבצק ומניחים בצד למשך 15-20 דקות.
  6. המלית: מחממים מעט גהי במחבת טפלון ומטגנים, תוך כדי ערבוב, שום, ג'ינג'ר, כוסברה טחונה, כמון, צ'ילי, מלח וכוסברה טריה.
  7. מוסיפים את תפוחי האדמה המרוסקים, מערבבים עד לאיחוד הטעמים, מסירים מן האש ומניחים בצד לצינון.
  8. יוצרים כדורים מהבצק (בגודל מעט קטן מכדורי טניס), יוצרים גומה בכל כדור, ממלאים במלית תפוחי האדמה וסוגרים.
  9. מניחים את כדור הבצק הממולא על משטח עבודה מקומח קלות ומרדדים בעדינות בעזרת מערוך, עד לעובי של כחצי ס"מ. 
  10. מחממים מחבת טפלון ללא שמן על אש בינונית ומטגנים את הפיתה שנוצרה משני צדיה עד להופעת סימני חריכה קלים. מעבירים לצלחת. מורחים מעט גהי על הפיתות האפויות, אם רוצים ומגישים מיד.

 

צילומים: אסף אמברם. לאתר שלו הקליקו כאן

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אסף אמברם
תפוחי אדמה לבנים ו אדומים
צילום: אסף אמברם
מומלצים