ביקורת בקדימה: "אסור היה ללבני לדחוף לקיר"
בכיר בקדימה אמר כי היה אפשר לחכות עם האולטימטום שהציבה לבני . לדבריו, הושגה תוצאה הפוכה. מקורבי ראש הממשלה אולמרט אמרו כי לבני טעתה בכך שלא ביקשה ממנו להמתין עם ההתפטרות, כדי לא לנהל מו"מ בחגים
ביקורת מבית: חיצי הביקורת של בכירי קדימה שהופנו נגד יו"ר ש"ס, אלי ישי, שהודיע כי מפלגתו לא תצטרף באופן סופי לממשלה - הופנו אמש (יום ו') גם לעבר יו"ר המפלגה שלהם, השרה ציפי לבני. גורמים במפלגה מתחו ביקורת על האולטימאטום שהציבה ביום חמישי בישיבת הסיעה.
"לא היה צריך לדחוף אף אחד לקיר", מבהיר בכיר בקדימה בשיחה עם ynet. "אם כבר היא ביקשה מהנשיא עוד 14 יום, אפשר היה לחכות עוד קצת. באולטימטומים משיגים תוצאה הפוכה מזו שמבקשים להשיג". בקדימה יש ששוקלים לפנות ללבני ולבקש ממנה לבטל את האולטימטום, בניסיון לחדש את המגעים עם ש"ס.
עוד טוענים הבכירים כי לבני "עשתה טעות שלא הקימה צוות משא ומתן פוליטי. הניסיון מלמד שלאנשים פוליטיים יש ניסיון רב בניהול משא ומתן פוליטי, ושהצוות המקצועי היה צריך לעבוד לצד צוות פוליטי".
בינתיים שוחחה אמש לבני עם בכירים במפלגתה והתייעצה עמם אם להקים ממשלה צרה או ללכת לבחירות. לבני הביעה חשש בשיחות כי אם תמשיך במשא ומתן, תדמיתה תיפגע והיא תאבד נקודות בקרב הציבור. חלק מהח"כים שעמם שוחחה לבני הציעו לה לעשות מאמץ להרכיב ממשלה, לפני שתחליט לרוץ לבחירות.
ביקורת גם מצד מקורבי אולמרט
ביקורת נוספת באה גם מכיוון ראש הממשלה, אהוד אולמרט. מקורביו אמרו כי לבני טעתה בכך שלא ביקשה ממנו להמתין עם ההתפטרות, לאחר שנבחרה לעמוד בראש קדימה בפריימריז בחודש שעבר. על פי המקורבים, לבני היתה צריכה להמתין כמה ימים נוספים, על מנת לא לנהל את המשא ומתן הקואליציוני בתקופת החגים.
"מה יצא לה מזה", תהה גורם בכיר בקדימה המקורב לראש הממשלה. "המון זמן התבזבז בגלל החגים, ואי אפשר היה לנהל משא ומתן כמו שצריך עם החרדים". מקורביה של לבני אומרים, עם זאת, כי "לא היה צורך בעוד זמן. אפשר היה לסגור את ההסכם הקואליציוני תוך זמן סביר, ואין צורך בעוד זמן. ההצעות שהוגשו לש"ס טובות".
כעת ממתינים בקדימה להחלטתה של לבני. רוב יועציה של יו"ר קדימה ממליצים לה לנצל את המצב ולהכריז ביום ראשון על הליכה לבחירות, אולם יש גם מי שמעריך כי ניתן להרכיב ממשלה צרה, עם תמיכה של שלושה מחברי יהדות התורה. "לבני תשקול ותחליט במהלך סוף השבוע", אמר אחד מיועציה של שרת החוץ. "ההמלצה של רובנו היא ללכת לבחירות, אך אין לדעת מה אדם יחליט. עקרונית, אפשר להרכיב ממשלה צרה עם העבודה, הגמלאים, מרצ וחלק מהיהדות התורה".