שתף קטע נבחר

 

הסטודנטים חסמו את כביש מספר 1

לראשונה יצאו הסטודנטים והמרצים בהפגנה משותפת למען ההשכלה הגבוהה. שיירת מחאה שיצאה מתל-אביב לירושלים חסמה לסירוגין את כביש מספר 1, אחרי מחלף גנות. למרות דיווח על התקדמות בשיחות מול האוצר בסוגיית התקציבים, אמר נשיא האוניברסיטה העברית: "אני חושש ששנת הלימודים לא תיפתח"

הסטודנטים חסמו לסירוגין את כביש מספר 1 לכיוון ירושלים, אחרי מחלף גנות. כמה עשרות סטודנטים ושלושה נשיאי אוניברסיטאות - פרופ' משה קווה נשיא מבר אילן, פרופ' מנחם מגידור מהאוניברסיטה העברית ופרופ' צבי גליל מאוניברסיטת תל-אביב - איחדו כוחות ולראשונה יצאו בצהריים (יום ב') להפגנה משותפת למען החזרת תקציבים להשכלה הגבוהה.

 

הסטודנטים והנשיאים יצאו בשיירה מכיוון תל-אביב לירושלים. בשל ההפגנה, התנועה בכביש 1 איטית ונחסמה לסירוגין - בדיוק לקראת שעות השיא.


הסטודנטים בדרך לכביש 1 (צילום: ירון ברנר) 

 

נשיא אוניברסיטת תל-אביב, פרופ' גליל: "אני מקווה שהאוצר יתעשת, אם כי נוכח התנהלותו עד עכשיו אני לא אופטימי. אני חושש שהמערכת על סף קריסה. המשאבים העומדים לרשותנו אינם מספיקים, ואם עושים חישוב רואים שיש לנו פחות ממה שהיה לנו בשנה שעברה".

 

גליל הוסיף כי המוסדות האקדמיים קיצצו מלגות, הקטינו את מספר עוזרי הוראה - זאת בעוד שהכיתות גדלות, המעבדות בנות 40 שנה והן מתמוטטות. "המחקר עדיין בסדר, אבל ההישגים היום הם בגלל ההשקעה לפני 15 שנה ולא יחזרו על עצמם עוד 15 שנה", טען גליל.

 

שלמה לוי מאגודת הסטודנטים באוניברסיטה העברית: "זו הפעם הראשונה שמתאחדים נשיאי האוניברסיטאות וסטודנטים במאבק משותף של איחוד כוחות. הרבה זמן חיכינו לזה, נקווה שזה יצליח למנוע את השביתה ולא נצטרך לאיים בעוד שביתות".

 

יו"ר התאחדות הסטודנטים הארצית, בועז טופרובסקי: "אנו עומדים לפני מערכת בחירות, והפעם לפוליטיקאים תהיה הזדמנות להוכיח את עצמם במעשים ולא לתת לנו להסתפק בהבטחות. אני מקווה שפקידי האוצר יקבלו הוראה להוסיף

תקציבים למערכת ההשכלה הגבוהה. הסטודנטים סבלו משביתות בשלוש השנים האחרונות ואנו מתנגדים לאי-פתיחת שנת הלימודים".

 

ובתוך כך, הוועדה לתכנון ותקצוב במועצה להשכלה גבוהה, נציגי נשיאי האוניברסיטאות ומשרד האוצר קיימו היום פגישת משא ומתן, לאחר הפסקה בת שבועיים בשיחות. גורמים באוצר מסרו ל-ynet כי הפערים הכספיים בין הצדדים עומדים כעת על כמה עשרות מיליוני שקלים בלבד. לטענת האוצר, הויכוח כעת הוא מהותי שכן הם מתעקשים לדעת בדיוק לאן מיועד הכסף - מה הולך לאקדמיה ומה הולך למחקר, כפי שהומלץ בוועדת שוחט. לעומת זאת, נשיאי האוניברסיטאות, כך לטענת האוצר, לא מוכנים לכך ורוצים את הכסף בכדי לשלם את שכר המרצים.

  

לדברי פרופ' מגידור, למרות שהייתה אינדיקציה להתקדמות בסיכומים - הוא עדיין אינו אופטימי וחושש ששנת הלימודים לא תיפתח.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הסטודנטים יוצאים מתל-אביב
צילום: ירון ברנר
"הסכמים יש לכבד"
צילום: ירון ברנר
מומלצים