התגעגעתם? רוזנבלום, גמליאל וחזן חוזרים
פנינה רוזנבלום, גילה גמליאל, יחיאל חזן, מיכאל רצון ואהוד יתום - חמישה חברי כנסת לשעבר מהליכוד שנדחקו מהכנסת הנוכחית - מתכננים קאמבק בעקבות הסקרים המנבאים כי הליכוד יכפיל לפחות את כוחו. רוזנבלום: אני רוצה להיות שרה
התגעגעתם? הם חוזרים. בבחירות לכנסת ה-17 הציבור "בעט" בהם אל מחוץ לספסלי הכנסת, כשהליכוד זכה רק ב-12 מנדטים. עתה, משהוקדמו הבחירות והסקרים מנבאים כי הליכוד יכפיל את כוחו לכל הפחות, הם מתכוונים לחזור. חברי כנסת לשעבר, צבעוניים יותר ופחות, מתכוונים עתה לשוב לקדמת הבמה ולהתמודד על זכותם לחזור ולהשפיע בליכוד. "הפקנו לקחים", הם אומרים היום (ב') ל-ynet
שאיפותיה הפוליטיות של אשת העסקים פנינה רוזנבלום, ידועות מזה שנים. בכנסת ה-16 היא כיהנה כחצי שנה בלבד, לאחר שהחליפה את ח"כ צחי הנגבי שפרש עקב הצטרפותו לקדימה. הפעם, בכוונת רוזנבלום לכהן קדנציה שלמה כחברת כנסת
פעילה. "אתמול התחלתי לעבוד, אתמודד בפריימריז הפתוחים בליכוד, שאני בטוחה שיהיו הפעם הוגנים, ואין לי ספק שיעמדו לזכותי פועלי, אמינותי, היושר וניקיון הכפיים".
רוזנבלום מציבה לעצמה מטרה ברורה. "אני רוצה להיות שרה בממשלה. חשוב לי לעזור לנזקקים אמיתיים ולזקנים, וכן לתרום מניסיוני בנושאים הכלכליים כדי לקדם את התעשייה והעסקים הקטנים בתקופה המשבר הכלכלי הגדול בעולם. אני לא מתכוונת לבוא לכנסת בשביל לחמם את הכסא, אלא באה לעבוד".
גמליאל: אני מאוד בעניינים
מי שעוד צפויה להתמודד על מקום בכנסת היא סגנית שר החקלאות לשעבר, גילה גמליאל, שהיתה לאחת מחברי הכנסת הצעירות ביותר במליאה. היא נבחרה לכנסת ה-16, לאחר שכיהנה בתפקיד יו"ר אגודת הסטודנטים הארצית. במהלך עבודתה הפוליטית, זכתה לכינוי "חוצפנית" על ידי ראש הממשלה לשעבר, אריאל שרון, לאחר שתקפה אותו בחריפות על תוכנית ההתנתקות. היא סירבה לעבור ל"קדימה" ונבחרה בשנית במקום לא ריאלי לרשימת הליכוד.
כעת, גמליאל מכינה את חזרתה לבמה הפוליטית. "בוודאי שאני מתכוונת לחזור. מאז תום הכהונה הקודמת לא חדלתי מפעילות פוליטית, אני מאוד בעניינים ואני מתכוונת לחזור בעזרת השם. חוקקתי שישה חוקים בכנסת הקודמת, עשיתי פעילות מבורכת ונלחמתי על הרבה נושאים, אבל פתחתי יותר מדי חזיתות במערכת הפוליטית וזה פגע בי".
לדבריה, בשלוש השנים שהיתה מחוץ לעשייה הפרלמנטרית, הפיקה לקחים בכל הנוגע להתנהלותה: "אשנה את הגישה בכל ההתנהלות. היום אני יודעת שלא צריך לומר כל דבר שחושבים בצורה חריפה, יש דרך יותר אלגנטית לומר דברים".
מי שעוד חושב על קאמבק הוא ח"כ לשעבר יחיאל חזן. חזן הגיע לכנסת לאחר שכיהן כסגן ראש עיריית אריאל ויו"ר סניף הליכוד בעיר. כהונתו בכנסת הוכתמה בפרשת ההצבעות הכפולות, כשנתפס מצביע עבור ענבל גבריאלי במהלך דיון לאישור על תקציב המדינה. בהמשך, אף תועד במצלמות האבטחה בכנסת, שולף מתוך מחסן את מערכות ההצבעה. "לקחתי את הפאנלים, אך לא את המוח", הסביר אז.
בעקבות הפרשה הורשע חזן בבית המשפט על ההצבעה הכפולה ונגזרו עליו ארבעה חודשי עבודות שירות וחודשיים מאסר על תנאי. כעת, בעקבות ההתפתחויות הפוליטיות האחרונות, עומד חזן בפני הכרעה - האם להתמודד לכנסת. "יש לי בהחלט כוונות להתמודד, אני ממתין להתפתחויות בתנועה וצריך עוד לשבת עם החברים. זה עובר לי בראש, אבל החלטה סופית אקבל בימים הקרובים".
אם יש דבר אחר שחזן מצר עליו, היא הדרך שבה נהג כח"כ, כשתקף את ראש הממשלה אריאל שרון על תוכנית ההתנתקות. "היום אני יודע שלא הייתי צריך ללכת חזק מאוד נגד ראש הממשלה", אומר חזן.
רצון: רוצה לחזור ולהשפיע
ח"כ מיכאל רצון, לשעבר סגן שר התמ"ת, נחשב לאחד מבכירי "מורדי הליכוד" אשר הניעו את ראש הממשלה דאז, אריאל שרון, לעזוב ולהקים את מפלגת קדימה. בבחירות 2006 נדחק אף הוא למקום לא ריאלי ומצא עצמו מחוץ לכנסת. גם הוא, מתכוון לחזור ולהתמודד על מקומו בכנסת ה-18. "אני רוצה לחזור ולהשפיע, במיוחד לאור העובדה שכל מה שנאבקתי עליו אז הוכח כנכון".
רצון אומר כי הוא איננו מתכוון להתהדר בנוצותיו, לאחר שהוכח כי עמדתו נגד ההתנתקות מעזה היתה נכונה, אך זה הזמן של הציבור להוקיר לו ולחבריו תודה על מאבקם הצודק. "אני לא רוצה לומר 'אמרתי לכם', אבל צריך להסתכל היום על המציאות ולראות איך מובילים את המדינה לכיוון טוב יותר".
רצון מודה כי המיאוס שהפגין הציבור כלפי הליכוד בבחירות 2006 היה מוצדק, אך הופנה לאנשים הלא נכונים. "הביקורת היתה אמנם מוצדקת, אבל כל אלו שעומדים היום עם תיקים פליליים פתוחים הם אנשים שעזבו את הליכוד ועברו לקדימה. הציבור, למרבה הצער, העניש את הליכוד. מדברים היום על פוליטיקה נקייה, אבל יש בכך מידה רבה של צביעות - הפוליטיקה היא אותה הפוליטיקה".
בכנסת ה-16 האחים דני ואהוד יתום - היו חברי כנסת בעבודה ובליכוד. אהוד לא נכנס לכנסת ה-17 ואחיו דני פרש מרשימת העבודה. עתה, אהוד יותר לא פוסל חזרה. אני בהחלט מתכוון להתמודד שנית. לא חדלתי מעשייה בליכוד גם לאחר שלא נבחרתי, שמרתי על קשר עם יו"ר התנועה וחבריה, במגמה לשוב ולתרום למדינה".
לדברי יתום, "הציבור מאס בליכוד בבחירות הקודמות מסיבות שחלקן מוצדקות וחלקן לא. היה דימוי רע מאד למרכז הליכוד, אבל היו שם גם אנשים טובים מאד. הכל מתגמד נוכח האידיאולוגיה והדרך הנכונה שהליכוד האמיתי הלך בא. אני נמנה על האנשים שבאים לשרת את האינטרס של ישראל לפני האינטרס האישי".