שתף קטע נבחר

 

מתיחות בעבודה: כיצד תגובש הרשימה לכנסת?

השאלה הגדולה שמעסיקה את סיעת העבודה היא כיצד לבחור את הרכב הרשימה שתתמודד לכנסת בעוד חודשים ספורים. מרציאנו וחילו מעוניינים לשמור את הרכב הרשימה הנוכחי, ואילו אילון ויחימוביץ' ישמחו לפריימריז חדשים

ההחלטה על הדרך שבה ייבחרו חברי הכנסת של מפלגת העבודה לכנסת הבאה מעלה את סף המתיחות בין בכירי המפלגה. מזכ"ל העבודה, ח"כ איתן כבל, הודיע אתמול (יום ב') בישיבת הסיעה כי הוא מתכוון לפעול יחד עם יו"ר המפלגה, השר אהוד ברק, כדי להחליט על שיטת הבחירות עד סוף השבוע. "מדובר בדיני נפשות, בבני אדם שצריך להחליט מה עושים איתם. אי אפשר למשוך אותם", אמר כבל לחבריו בסיעה.

 

קלחת בחירות:

  • נאום נתניהו: הסופה בדרך, דרושה מנהיגות
  • אולמרט בכנסת: אין קיפאון טרום בחירות
  • הנשיא לחברי הכנסת: אל תזלזלו בציבור

     

    פרנסי העבודה יצטרכו להחליט בין כמה אפשרויות, בהן פריימריז רגילים (עם או בלי פתיחת מפקד חדש), בחירות בוועידה (שעדיין לא הורכבה), הרכבת רשימה על ידי מעין ועדה מסדרת, צילום מצב של הרשימה הקיימת, או שילוב של כמה שיטות. לכל אחת מהשיטות יש מתנגדים ותומכים, אולם החשש של חלק גדול מחברי הכנסת הוא כי לא יכנסו לכנסת הבאה, בעיקר בגלל מצבה הקשה של העבודה כפי שהוא משתקף בסקרים.

     

    חברי הכנסת יורם מרציאנו, נדיה חילו ושכיב שאנן, למשל, הודיעו בישיבת הסיעה כי הם תומכים בצילום מצב. לעומתם, שלי יחימוביץ', עמי אילון ושלום שמחון דווקא מעוניינים בפריימריז. ההערכה היא כי גם אופיר פינס ויצחק הרצוג, הנחשבים לחזקים מאוד בקרב מתפקדי המפלגה, יתמכו בקיום פריימריז. השר בנימין בן אליעזר, לעומת זאת, מעוניין בשריון, אך עדיין לא ברור אם דרישתו זו תיענה.

     

    המתח והדאגה לנוכח מצבה של העבודה יוצרים גם כמה מצבים מביכים. השר שמחון איים אתמול בסיעה, כשפנה לחבריו במהלך הדיון על שיטת הבחירות ואמר: "אני, הדרוזים, והערבים - אנחנו קבלני הקולות במפלגה. אנחנו יכולים להחליט. תחשבו טוב מה אתם רוצים. אל תשכחו". כמה מחבריו תהו למה הוא מתכוון, אולם שמחון סירב להשיב ואמר: "כל אחד יודע למה אני מתכוון. אנחנו שולטים במפקד".

     

    שמחון, נציג המושבים, מוצב כיום במקום ה-16 ברשימת העבודה לכנסת. בשל מספר המנדטים הקטן שמנבאים הסקרים לעבודה, קיים חשש כי גם אם יבחר במחוזו ב-98 אחוז - ייתכן שימצא את עצמו מחוץ לכנסת. "יש פה הרבה שאלות", אומרים גורמים בעבודה. "עוד לא ברור מה נעשה וכיצד נמצא פיתרון לכולם. זה ממש לא פשוט, ואנשים יכולים למצוא את עצמם בבית".

     

    בינתיים, בעבודה אומרים כי על ברק להגביר את מאמציו כדי להדק את הקשרים עם קודמו בתפקיד, ח"כ עמיר פרץ. לדברי גורמים שונים במפלגה

    "אהוד חייב את עמיר. הוא משלים אותו בתחומים מסויימים, ולכן הוא חייב לקרב אותו אליו. החיבור הזה הוא הכרחי בעת הזו, כי יחסים טובים עם עמיר, או לפחות קרירים, יתנו לו שקט במפלגה".

     

    השניים נפגשו לפני כמה שבועות ושוחחו בארבע עיניים בנושאים שונים, אך לא נרשמה התחממות ביחסים. אתמול, במהלך ישיבת הסיעה, פנה מרציאנו לברק ואמר:"אתה חייב לצרף את פרץ". שר הביטחון לשעבר לא אהב שמדברים בשמו וקפץ: "מה אתה מדבר בשמי? אני לא מעוניין בכלל", רטן כלפי מרציאנו, שהבהיר כי רק הוא יכול לדבר בשמו.


  •  

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    חייב את פרץ. ברק
    צילום: דודי ועקנין
    צילום: דודי ועקנין
    שולט במפקד. שמחון
    צילום: דודי ועקנין
    צילום: ניב קלדרון
    רוצה פריימריז. יחימוביץ'
    צילום: ניב קלדרון
    דיני נפשות. כבל
    צילום: מיכאל קרמר
    מומלצים