שתף קטע נבחר

דיון על נשים בבחירות: הח"כים לא באו

כ-4,000 נשים יתמודדו במסגרת הבחירות המוניציפליות בעוד כשבועיים, 33 מהן לראשות ערים. בדיון בוועדה לקידום מעמד האשה קבלו הנשים על הקשיים התרבותיים והמנטליים הניצבים בפניהן. את חברי הכנסת הגברים זה לא ממש עניין

הוועדה לקידום מעמד האשה של הכנסת דנה היום (יום ג') במועמדותן של נשים בבחירות לרשויות המקומיות, שיתקיימו ברחבי הארץ ב-11 בנובמבר. 33 נשים יתמודדו במערכת הבחירות הנוכחית לראשות ערים ו-4,000 נוספות יתמודדו במסגרת הרשימות למועצות המקומיות. למרות חשיבותו של הדיון, לא טרח אף חבר כנסת גבר להופיע אליו.

 

המשתתפות בדיון, בהן יו"ר הוועדה, ח"כ ליה שמטוב (ישראל ביתנו), וחברות הכנסת זהבה גלאון, רונית תירוש ונדיה חילו, קבלו על הקשיים התרבותיים, המנטליים והחברתיים שבפניהם ניצבות המתמודדות. במהלך הדיון נמסר כי עמותת "כן", מסייעת למועמדות ומעניקה להן הדרכה בין היתר בדרכים להתמודדות עם גבר. ח"כ שמטוב ציינה כי מאז 1995 לא השתנה משמעותית מספר חברות הכנסת.

 

יועצת ראש הממשלה לענייני מעמד האשה, מרית דנון, אמרה בדיון כי החוק הדורש שויויון לנשים, נשאר במקרים רבים על הנייר בלבד. "אם לא תהיה סנקציה או תמריץ כספי כזה או אחר - החוק יישאר על הנייר גם בעתיד. ישנה חקיקה לייצוג הולם של נשים אך היא נשארת כתובה בלבד".

 

ד"ר ריקי שי, המתמודדת לראשות עיריית אשקלון מול שישה גברים, סיפרה בשיחה עם ynet כי לעתים קרובות היא נתקלת בשאלות ש"גבר לא היה נתקל בהן"

ובטענות שמקומה של אשה לא בפוליטיקה ועל אחת כמה וכמה לא בראשות העיר. שי מתמודדת על ראשות העיר כעצמאית ונסמכת על משאביה הפרטיים. סיסמת הבחירות שלה היא "תהיה גבר - תצביע אשה".

 

יו"ר שדולת הנשים, רינה בר-טל, אמרה כי ישנם קשיים גדולים יותר בגיוס משאבים כספיים עבור קמפיינים של נשים. "אנני שמחה שיש גידול מתון אבל מתמיד במספר הנשים המתמודדות ולראות שישנן יותר ויותר נשים שמוכנות לקפוץ לבריכה הפוליטית. צריך לחנך נשים וגברים כאחד לצאת ולהצביע עבור נשים על מנת שלמחצית מהאוכלוסייה יהיה ייצוג הולם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חגי אהרון
שמטוב. גידול מתון אך מתמיד
צילום: חגי אהרון
מומלצים