יוסי ביילין פורש: לא אתמודד לכנסת
יו"ר מרצ לשעבר הודיע כי לא יתמודד על מקום ברשימה לבחירות הקרובות. לאחר התלבטויות, הוא החליט לפנות לכיוון העסקי - אך מקורביו אמרו שימשיך בפעילות הציבורית. חיים אורון: "קיבלתי זאת בצער, הוא מחשובי המנהיגים"
הפוליטיקאי המזוהה עם "מחנה השלום" - אומר שלום לפוליטיקה. חבר הכנסת ד"ר יוסי ביילין, הודיע ליושב ראש מרצ, חיים אורון, שלא יתמודד לכנסת הבאה. ככל הנראה, כך מסתיימת לה הקריירה הפוליטית של איש השמאל הוותיק.
ביילין צפוי לפרוש מהכנסת כבר בימים הקרובים. במקומו תכנס, למושב הקצר לפני הבחירות, השישית ברשימת מרצ - צביה גרינפלד.
ב-ynet פורסם כבר חודש מארס כי ביילין צפוי לפרוש מן החיים הפוליטיים, אולם ביילין הכחיש אז את הדברים, ואמר כי בכוונתו להמשיך להיאבק על דרכו המדינית בתוך המערכת הפוליטית.
ביילין, יו"ר מרצ עד לפני כחצי שנה, החליט שלא להתמודד בפריימריז על ראשות המפלגה ולהצטרף לאורון. אחרי הבחירות הפנימיות במפלגה, אמר דווקא כי בכוונתו להתמודד לכנסת ולהשאר בחיים הפוליטיים.
לאחר התלבטויות, הוא החליט לאחרונה באופן סופי לעבור לעסקים.
ביילין מסרב בשלב זה להתייחס לפרישתו, אך מקורביו אמרו הערב (יום ג') ש"ימשיך בחיים הציבוריים, וימשיך לעסוק ביוזמות המדיניות שלו, ובראשן הסכם ז'נבה".
אורון התייחס לכך ואמר: "קיבלתי בצער את החלטתו של יוסי ביילין לפרוש מהחיים הפוליטיים, עליה סיפר לי לפני מספר ימים. ביילין הוא מחשובי המנהיגים שעיצבו דרך מדינית שהיום רוב רובם של אזרחי ישראל תומכים בה. אני מקווה ומאמין שהמחשבה הנועזת והמקורית שלו תמשיך לשרת את ישראל ואת מרצ גם בעתיד לבוא".
"הפודל של פרס"
ביילין החל את הקריירה כדובר מפלגת העבודה, בשנת 1977, ובהמשך היה מזכיר ממשלה ומנכ"ל מדיני של משרד החוץ. האו נחשב לבן טיפוחיו של שמעון פרס - ואף זכה על כך לכינוי "הפודל של פרס", ונבחר לראשונה לכנסת ב-1988. בהמשך כיהן גם כסגן שר ונבחר לארבע כהונות נוספות בכנסת.
בנובמבר 1999 התפטר מהכנסת ה-15 אחרי שמונה לשר המשפטים ובאוקטובר 2000 מונה גם לשר לענייני דתות. בהמשך לקח פסק זמן מהכנסת, ובין היתר היה מיוזמי "הסכם ז'נבה" להשגת שלום בין ישראל לפלסטינים. ב-2004, עבר שמאלה והצטרף למרצ-יחד.
פרישתו של ביילין שמה למעשה סוף לעוד פרק בחייה של מרצ, ולתקופה מורכבת שבה איבדה המפלגה לא מעט מבוחריה ומתומכיה. לאחר שרצה לראשונה כמפלגה מאוחדת (של סיעות רצ, מפ"ם ושינוי) ב-1992 וגרפה 12 מנדטים, הידרדר מעמדה, ובבחירות האחרונות זכתה רק בחמישה מושבים בכנסת. אורון מקווה להוביל את שינוי המגמה, ולפי הסקר האחרון של "מכון דחף" - שנערך לפני הודעת ביילין - היא זוכה לשישה מנדטים.