שתף קטע נבחר

 

צבא לבנון מאשר: "חשפנו מרגלים למען ישראל"

בהודעת הצבא הלבנוני נמסר על מעצר שני חשודים בחברות ברשת ריגול בבקעת הלבנון. מוקדם יותר דיווח "א-ספיר" כי החוקרים מנסים כעת לקשור בין החולייה להתנקשות במורנייה

צבא לבנון מאשר: לכדנו שני חברי רשת ריגול למען ישראל. בהודעה קצרה שפרסם בצהריים (שבת) הצבא, נאמר ששני העצורים הודו באיסוף מידע על פוליטיקאים לבנונים ועל תנועותיהם.

 

הבוקר פרסם העיתון הלבנוני "א-ספיר" ידיעה על חשיפת רשת הריגול. לפי הדיווח, מדובר ברשת ריגול שנייה שנחשפה בשנתיים האחרונות - לאחר שהרשת הראשונה נחשפה בחודש יוני 2006, וחבריה פעלו, לכאורה, לטובת ישראל.

 

בהודעת הצבא לא נאמר מיהם אותם שני עצורים, וגם לא מתי נעצרו, אך צוין כי ברשותם נתפס ציוד תקשורת מתקדם ומצלמות.

 גם אותם פוליטיקאים שאחריהם בוצע כביכול מעקב לא זוהו, אולם נמסר כי השניים נעצרו באזור בקעת הלבנון - בו פעיל ארגון חיזבאללה. בבקעה עוברים רבים מאנשי חיזבאללה בדרכם לסוריה. גורמים בישראל אמרו שאינם מכירים את הדיווח וסירבו להגיב. גם חיזבאללה סירב למסור את תגובתו.

 

מהדיווח בעיתון הבוקר, עולה כי לאחר מלחמת לבנון השנייה החליטו מנגנוני המודיעין בלבנון לעקוב אחר אישים חשודים. זאת, בנסיון לחשוף את אלה שעובדים למען המודיעין הישראלי, באזורים השונים במדינה, ומתוך הנחה שישנה רשת שכזו, שפועלת באזורים רגישים ובהם בקעת הלבנון. מעקבים אלה הובילו למעצרו של חשוד מרכזי בפרשה - ע. ג'.

 

האיש, תושב אחד הכפרים בבקעה המערבית של לבנון, עבד מאז שנות ה-80 עם אחד הארגונים הפלסטינים, דבר שאיפשר לו לזכות לכיסוי פוליטי וביטחוני והקל על תנועותיו בלבנון. לפי החשד, כבר מאז הוא סייע לשירותי הביון הישראלים.

 

החשוד שימש "ראש הרשת"

בעקבות מעקב ותצפיות לאחר פעולות האיש בלבנון ובסוריה, נעצר החשוד. בנוסף, נערכו חיפושים בדירתו. שכניו של האיש סיפרו כי כוחות הביטחון פרצו לביתו ואף החרימו את רכבו. בחיפושים התברר כי במכוניתו הוחזקה מצלמה מדויקת במיוחד, בה ניתן להשתמש בתנאי שטח שונים ולצלם בדיוק רב לוחיות רישוי של מכוניות ותווי פנים.

 

עוד דיווחו עדי ראיה כי האיש לא פעל לבדו, אלא שימש כראש הרשת, ועליו הוטלו מדי פעם בפעם שורה של משימות. בין היתר היה נוהג האיש לעצור את מכוניתו לצד הדרך הבינלאומית המחברת בין לבנון לסוריה, ולצלם אתרים רגישים.

 

מקורות המקורבים לחקירה מסרו לעיתון כי קרוב משפחתו של האיש נעצר אף הוא, והודה כי גויס לסייע לשירותי הביון הישראלים, וכי מדי פעם הוטלו עליו משימות של סיור ותצפית על כבישים, שיירות, בסיסים ומקומות רגישים בבקעת הלבנון.

 

לפי הפרסום ב"א-ספיר", החוקרים מנסים כעת לקשור בין אנשי החולייה לבין ההתנקשות בבכיר חיזבאללה עימאד מורנייה. כמו כן הם מתרכזים בתפקיד שמילאה החולייה בלבנון מאז מלחמת לבנון השנייה ובמיוחד בהעברת מידע וקביעת מטרות עבור ישראל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חיילי צבא לבנון (ארכיון)
צילום: AP
מומלצים