מרצ הצביעה נגד מועמדות פרס
פרס בתגובה: "אין לי טענות. אני מקווה ששרון לא ינצח ושיהיה שלום". שריד: "ההחלטה התקבלה בקושי. אני לא מצטרף למלחמות יהודים בתהליך השלום"
שמעון פרס לא יתמודד על ראשות הממשלה. לפיכך, המתמודדים יהיו אהוד ברק ואריאל שרון. פרס, שהיה זקוק לתמיכת מרצ כדי להגיש את מועמדותו, לא קיבל אותה. הנהלת מרצ הצביעה נגד מועמדותו של פרס הערב. בהצבעה הגלויה שנערכה 25 חברים הצביעו נגד, 17 בעד ושלושה נמנעו.
"הערכתי שזו תהיה התוצאה", אמר פרס, "אני אמשיך לפעול למען השלום. לא אשנה כהוא זה בסדר היום שלי כדי שמחנה השלום יצליח. ודאי, אני נשאר חבר מפלגת העבודה. אני מקבל את ההכרעה. אינני מותח ביקורת. יש אנשים שציפו ממני ביושר ובהגינות לפעול וכך נהגתי. לא התפשרתי לשום פיתוי שהציעו לי. צריך למנוע את ניצחונו של שרון. הסקרים הוכיחו שבמצב שנוצר אין סיכוי לעשות זאת, אבל לא איפשרו לי מה שאיפשרו לנתניהו. אין לי טענות. אני מקווה ששרון לא ינצח ושיהיה שלום".
יו"ר מרצ, יוסי שריד, אמר בתגובה להחלטת מרצ: "ההחלטה התקבלה אצלי בקושי, בעניין בלימת שרון - אני הייתי שנים בראש השורות, עשיתי את שלי כדי למנוע מלחמת אחים במחנה השמאל. איני מצטרף למלחמות יהודים במחנה השלום. אנו הצענו הצעה שכל אדם סביר היה מציע אותה, שפרס יהיה ראש המו"מ עם הפלסטינים. אני זוכר את מערכת היחסים המכוערת בין רבין לפרס, אז מילאתי תפקיד מרכזי באיחוי הקרעים, והברית עבדה. הצעתי - שהמחנה יתלכד ויציג חזית אחידה ויחזק עצמו מבפנים. בהתייצבות המלוכדת יש כוח ועוצמה יותר מאשר בקרעים. לו היינו חותמים, מחר בבוקר היה מתחיל צחצוח החרבות. פרס וברק לא היו מתחרים בסיבוב הראשון עם שרון אלא ביניהם כדי לעלות לסיבוב השני. השניים יכולים להתגבר על משקעים ולעבוד יחד כפי שפרס ורבין עבדו יחדיו".
המגעים שנכשלו
שריד ניסה במהלך כל היום לגבש הצעת הסכם בין ברק לפרס, שתאפשר הליכה משותפת שלהם בבחירות. יו"ר מרצ ניהל שיחות טלפון ארוכות עם השניים כמתווך לכל דבר ואף אירגן פגישה משולשת פרס-ברק-שריד, אך הפגישה נכשלה. שריד חזר עם הרשמים מהשיחה המשולשת להנהלת מרצ - והמליץ לא לאפשר לפרס לרוץ, ואכן מרצ קיבלה את ההמלצה.