רמון: מאות קיצונים הכריזו מרד על המדינה
המשנה לראש הממשלה תקף בחריפות את אלימות המתנחלים נגד כוחות הביטחון. רמון האשים: "מאז פינוי עמונה יש רושם שהממשלה מפחדת להתעמת עם אותם קיצונים"
"מדובר בכמה מאות אנשים שהכריזו למעשה מרד בשלטון הלגיטימי של מדינת ישראל והם מסרבים לקבל את החלטות הממשלה והכנסת". כך אמר בצהריים (יום א') לשרים המשנה לראש הממשלה, השר חיים רמון, בהתייחסו לאירועים האלימים שיזמו מתנחלים נגד כוחות הביטחון.
האלימות - והתגובות:
- שבת בחברון: ילדי מתנחלים פצעו שוטרי מג"ב
- אולמרט: לא נשלים עם מתנחלים פורקי עול
- ברק ל-ynet: קיצונים רוצים לסדוק סמכות המדינה
"אם הממשלה באמת רוצה לטפל - אז זה מאוד קל", טען רמון בישיבת הממשלה שחלקה הוקדש לנושא. "אם 20 פלסטינים היו מטרידים את מנוחת אלוף פיקוד מרכז - הם מזמן היו בכלא. אם הממשלה היתה מחליטה, אז המערכת היתה יודעת לטפל ב-200-300 יהודים מתפרעים. יש מידע מודיעיני מוצק באשר לאותם מתפרעים יהודים".
רמון טען כי "מאז פינוי עמונה לפני שנתיים וחצי, יש רושם שהממשלה מפחדת להתעמת עם אותם קיצונים ולכן, מאז, לא הורדו מאחזים לא חוקיים".
שר המשפטים, דניאל פרידמן, אמר בישיבת הממשלה: "יש תחושה שהממשלה מתנהלת בשתי קולות. השאלה מי ממן, מי בונה ומי נושא בכל ההוצאות הכורכות במאחזים הבלתי חוקיים? הגיע הזמן להפסיק כל מימון ותמיכה ישירה או עקיפה בפעילות הבלתי חוקית".
השר לביטחון הפנים, אבי דיכטר, ציין בישיבה כי חלה עלייה של יותר מ-10 אחוזים בהיקף האירועים האלימים ובחומרתם בהשוואה לשנת 2007. "יש עלייה במעורבות של קטינים, יש הכפלה במספר כתבי האישום ובכמות הנאשמים, כך למשל הבקשות למעצר עד תום ההליכים עלו פי חמש - מ-6 בשנה שעברה ל-30 השנה".
יו"ר קדימה, השרה ציפי לבני, אמרה בדיון: "תהליך האכיפה והענישה חייב להעשות ללא פשרות ומהר. המסר הזה חייב להיות ברור ומצד כולם - ללא קשר לעמדתו הפוליטית של אדם. מי מהפוליטיקאים שינסה לנצל את המשבר סביב אכיפת החוק להשגת רווחים פוליטיים, על ידי התקרבות לסקטור מסוים, יפגע ביכולת שלנו כמדינה להתמודד עם המשבר הזה".