שתף קטע נבחר

מדינות אפריקה: האו"ם לא מונע האלימות בקונגו

בעוד הקרבות נמשכים במזרח קונגו, התכנסו נציגי מדינות אפריקה והאו"ם בניירובי לדון במשבר. הדיפלומטים קראו למשקיפי האו"ם להגביר את הפעילות נגד המורדים בקונגו ולחמושים להניח את נשקם

אפריקה דנה במשבר בקונגו. הדיווחים על השתתפות של כוחות מאנגולה בלחימה לצד צבא קונגו במורדים באזור, העלו חששות כי העימות הנוכחי בקונגו יתפשט לכל האזור. מזכ"ל האו"ם, באן קי מון, לא אישר את הדיווח על הפעילות של חיילי אנגולה, אולם הזהיר שהלחימה יכולה "לדרדר את כל האזור".

 

במהלך ועידה שנערכה בניירובי בנושא המשבר בקונגו, קראו מנהיגי מדינות אפריקה "ליצור מסדרונות הומניטריים שיסייעו למאות אלפי הפליטים במדינה". שר החוץ הקנייתי, מוזס ווטנגולה, אמר כי המנדט של משקיפי האו"ם צריך להיות מותאם על-מנת לאפשר להם יכולות "ליצירת שלום". הוא הוסיף כי "קבוצות המורדים באזור צריכות להתפרק מנשקם בהתאם להסכם הקיים וצריכה להיות הפסקת אש מיידית בין כל החמושים לכוחות המליצייה".

 

את הפסגה בניירובי כינס המזכ"ל באן בשיתוף עם נשיא קניה, ג'וסף קבילה. הדיפלומטים מתחו ביקורת על האו"ם, שלטענתם לא עושה די למניעת האלימות מצד המורדים כלפי תושבי קונגו. הנציגים בפסגה אמרו כי אם יידרש, האזור צריך לשלוח משקיפי שלום לקונגו. האזור "לא יעמוד מנגד מול מעשי האלימות ההרסניים והבלתי פוסקים בידי קבוצות חמושות נגד אנשים חפים מפשע", נמסר בהודעה מטעם משתתפי הפסגה.

 

מנהיג המורדים, לורן נקונדה הכריז בשבוע שעבר על הפסקת אש, אולם המורדים שבפיקודו החלו השבוע להילחם מחדש. העימותים החדשים פרצו בין הצבא לבין המורדים סמוך לעיר גומא, בירת מחוז צפון-קיוו שבמזרח קונגו. כ-45 אלף פליטים ששהו במחנות מחוץ לעיר נאלצו לברוח שוב עקב הקרבות החדשים. הארגון "רופאים ללא גבולות" דיווח כי הלחימה התחדשה בערים קיוואנג'ה ורוטשורו, שם התמלא בית החולים עד אפס מקום בפליטים.

 

נקונדה, העומד בראש ארגון "הקונגרס להגנת העם", טוען כי הוא נלחם כדי להגן על המיעוט הקטן של בני שבט הטוטסי המתגוררים בקונגו, ששיעורם עומד על שלושה אחוזים מהאוכלוסייה. הוא מאשים את צבא קונגו בשיתוף פעולה עם "הצבא הדמוקרטי לשחרור רואנדה" - ארגון המורכב מלוחמי שבט ההוטו וחיילים לשעבר בצבא רואנדה. הארגון אחראי לרצח העם שבוצע בשנת 1994, במהלכו נטבחו בני הטוטסי והמתונים שבבני ההוטו.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פליטים בקונגו
צילום: AP
טנקים צבאיים במזרח קונגו
צילום: AP
מומלצים