לפחות 20 הרוגים בתאונה בצוללת גרעינית רוסית
תקלה אירעה במערכת כיבוי האש של הצוללת השייכת לצי המסייר באוקיינוס השקט. נסיבות התקלה אינן ברורות בשלב זה אך מהצי הרוסי נמסר כי ליבת הכור לא ספגה פגיעה ורמות הקרינה בצוללת נורמליות
לפחות 20 מלחים נהרגו ו-21 נפצעו בתאונה שאירעה במערכת כיבוי האש של צוללת גרעינית בצבא רוסיה - כך דיווחו הלילה (יום א') סוכנויות הידיעות במוסקבה. גורמים רוסים מסרו כי לצוללת, שעל סיפונה 208 מלחים, לא נגרם נזק משמעותי, הכור הגרעיני בה לא נפגע ורמות הקרינה הרדיו-אקטיבית אינן חורגות מהנורמה. מומחים צבאיים אמרו כי נסיבות התאונה אינן ברורות וכי "ייתכן שנגרמה מטעות אנוש".
גורם בצי הרוסי, איגור דיגאלו, מסר כי התקלה אירעה בעת שהצוללת היתה מתחת לפני המים. הוא סירב למסור את שמה של הצוללת או את מיקומה, אך ציין כי מדובר בצוללת השייכת לצי המסייר באוקיינוס השקט. על פי דיווח אחר, הספינה הרוסית "אדמירל טריבוטס", הגישה סיוע לצוללת הרוסית והעבירה כמה מהפצועים למעגן סמוך.
"במהלך ניסוי שבוצע בצוללת אירעה תקלה במערכת כיבוי האש וכתוצאה מכך נהרגו לפחות 20 בני אדם, בהם חיילים ועובדי צוללת", אמר דיגאלו. "הצוללת לא נפגעה. מנועיה ממשיכים לפעול בצורה תקינה ורמות הקרינה שנמדדו - נורמליות". שר ההגנה הרוסי, אנטולי סרדיוקוב, דיווח על התאונה לנשיא דמיטרי מדבדב וזה הורה על פתיחת חקירה ועל "מתן סיוע מלא למשפחות הקורבנות".
באוגוסט 2000 טבעה בים בארנץ הצוללת הרוסית "קורסק" ועל סיפונה 118 מלחים. היתה זו תאונת הצוללות הגדולה ביותר שידע צבא רוסיה מאז ומעולם. קורסק טבעה בעומק של 109 מטרים כתוצאה מפיצוץ אחד מטילי הטורפדו שנשאה. ביקורת גדולה נמתחה בזמנו על תפקוד השלטונות הרוסים ובראשם הנשיא לשעבר, ולדימיר פוטין, ועל האיחור הרב בפעולות לחילוץ של המלחים, שחלקם נחנקו למוות.
באוגוסט 2005 נלכדו שבעה מלחים רוסים בצוללת שהסתבכה בכבלים במצולות מול חופי קמצ'טקה. במבצע חילוץ דרמטי נגד השעון הצליחו צוותי ההצלה להפעיל כלי רכב תת ימיים ולשחרר את המלחים בטרם אזל החמצן בצוללת. בניגוד למקרה הצוללת קורסק, במקרה זה הסכימה רוסיה לסיוע בינלאומי במבצע לחילוץ המלחים.