אלי ישי: דברי ברק בעצרת מסוכנים ועלולים להסית
שר התמ"ת, אלי ישי, תקף את שר הביטחון ברק, שאמר בעצרת לזכרו של רבין כי הימין הקיצוני "הפך מעשבים שוטים לסרטן". ראש הממשלה, אהוד אולמרט, ציין בפתח הישיבה את יום השנה ה-70 לליל הבדולח, ואמר: "לאורך השנים בנינו את היכולת לגרום לכך שתופעה כזו לא תחזור לעם היהודי, לעולם"
דברי ברק בעצרת לזכרו של יצחק רבין ז"ל הסעירו את יו"ר ש"ס: שר התמ"ת, אלי ישי, תקף הבוקר (יום א') את דבריו של יושב ראש העבודה, אהוד ברק, מאמש. "מדובר באמירה אומללה ומסוכנת, שחלילה יכולה לגרום להסתה נגד ציבור גדול ויקר", טען ישי. "אני קורא לו להתנצל ולהביע חרטה".
מעל במת עצרת הזיכרון התייחס אתמול ברק לימין הקיצוני, ואמר: "פעם קראנו להם עשבים שוטים - היום הם לא פחות מגידולים סרטניים עם גרורות מסוכנות. אז הייתה כתובת על הקיר שלא השכלנו לראות - היום, אבן מקיר תזעק".
בפתח הישיבה אמר ראש הממשלה, אהוד אולמרט: "אני רוצה לקוות שהאווירה שהובילה לרצח ראש ממשלה בישראל השתנתה, אך אני לא בטוח שהדברים קרו אכן כך. איני בטוח שההסתה נפסקה, איני בטוח שהמצב השתנה, ושהניסיון ליצור דה-לגיטימציה של קו פוליטי שאינו עולה בקנה אחד עם דעת הממשלה אכן השתנה. זה נושא לחשבון נפש לאומי וגם אנחנו צריכים לשאול את עצמנו אם עשינו הכל כדי למנוע רצח דומה".
אולמרט הזכיר את העצרת בכיכר רבים וציין כי "כמדי שנה הופיעו עשרות רבות של אלפי אנשים שבאו לכבד את זכרו ולהוקיר את תרומתו של האיש שעמד בראש צבאה של ישראל ברגעים הקריטיים לקיומה ולאיש שלחם באומץ לב למען השלום ושילם על כך בחייו".
70 שנה לליל הבדולח
לפני ישיבת הממשלה סייר אולמרט עם השר רפי איתן בתערוכה שהוצבה במבואת קומת הממשלה ובה תמונות מליל הבדולח, שאירע לפני 70 שנה.
בישיבה התייחס אולמרט לאותו לילה קשה: "זאת היתה ההתפרצות האלימה והגדולה הראשונה שפגעה בעשרות אלפי יהודים בכל רחבי הרייך. זה היה תאריך המפנה שממנו והלאה ההשמדה היתה בלתי נמנעת. אותה השמדה שהרסה חלקים גדולים מהעם היהודי בין 1939 ל-1945. התופעה בה ציבור מוסת משתולל ברחובות ופוגע ביהודים וברכושם, הוא תופעה בלתי נשכחת ובלתי נסלחת. לאורך השנים, ובחלוף הזמן, בנינו את היכולת לגרום לכך שתופעה שכזאת לא תחזור לעם היהודי, לעולם".
במהלך הישיבה ישמעו השרים עדויות של מי שהיה שם בגרמניה, כשאנשי שלטון גרמנים, ארגונים ותנועות נוער פגעו בבתי כנסת ובעשרות אלפי בתי עסק ובתים של יהודים. כמו כן יחזו השרים בסרט עדות על אותו לילה.
השר לביטחון פנים, אבי דיכטר, יצא חוצץ נגד "הנוהג הפסול בישראל, להשוות אירועים מהיום-יום בארץ לשואה ולליל הבדולח".
דיכטר התייחס לדבריו של הרב דב ליאור מקריית ארבע, שטען כי פינוי חוות פדרמן, שהוקמה בניגוד לחוק, הזכירה לו את פינוי היהודים מבתיהם בזמן השואה. כן התייחס השר לבטחון פנים להתבטאותו של השר לשעבר, אביגדור ליברמן, שאמר כי ההתפרעויות בעכו ביום כיפור דמו בעיניו לליל הבדולח.
"התבטאויות מעין אלה מגרונם של רב בכיר וראש מפלגה, הם במקרה הטוב חוסר הבנה בסיסי של שואה מהי, ומה משקלו של ליל הבדולח לעם היהודי. במקרה הרע, מדובר בניסיון ליצור דה-לגיטימציה לצה"ל ולמשטרת ישראל, כמו גם למנהיגות החוקית במדינת ישראל הפועלת להשליט חוק וסדר. אל לנו לתת יד לזילות השואה".
בר-און נגד ברק, וההפך
באווירת הבחירות המתקרבות ניסה שר האוצר, רוני בר-און, "לסגור חשבון" פוליטי עם יו"ר העבודה ברק, שטען כי ממשלת
קדימה הביאה את ההתנתקות ואת הטרור שגרם למלחמה בלבנון. בר-און התייחס לתביעתו של ברק לחצי מיליארד שקלים נוספים למיגון היישובים ואמר: "הביאו את שר הביטחון להביא תוצאות, אך הוא מביא רק הוצאות. ברק מסלף את העובדות".
מלשכת שר הביטחון נמסר בתגובה לדברי שר האוצר כי "הלשון המשולחת וחוסר האחריות של רוני בר-און הן כנראה ה'פוליטיקה האחרת' שמציעה קדימה. במקום לנהל דיון ענייני ומקצועי, גורר בר-און את הדיון לזירה הפוליטית. מוטב שבמקום לגלגל עיניים ולדבר בססמאות ריקות ידאגו בר-און וחבריו לתושבי שדרות ועוטף עזה".
לקראת הדיון בממשלה, הציע השר לפיתוח הנגב והגליל, יעקב אדרי, שתושבי האזור יקבלו סיוע במשכנתאות מוזלות, כדי שיוכלו לבנות חדרי ביטחון בבתיהם. זאת, לאחר שראש הממשלה ושר האוצר הביעו התנגדות נחרצת לבקשתם של שר הביטחון וסגנו להקצות עוד כחצי מיליארד שקלים להשלמת בניית חדרי הביטחון בכ-8,000 יחידות דיור בעוטף עזה.