שתף קטע נבחר

ים המלח והים האדום - פלאי תבל?

איסוף מועמדים לשבעת פלאי עולם של הטבע בעיצומו. ים המלח והים האדום מוכרזים כמועמדים רשמיים, לצדם של נהר הגנגס והגרנד קניון. הבחירה הסופית ביולי 2009

היום (ה') בשעה 14:00, צוות של הארגון הבינלאומי "שבעת פלאי תבל החדשים" יכריז על מועמדותם של ים המלח והים האדום לרשימת  "שבעת פלאי תבל החדשים בטבע". את ההכרזה יבצעו שלושה ילדים פעילי סביבה מישראל (חוג הצפרות של החברה להגנת הטבע ), ירדן והרשות הפלשתינאית. הילדים יצטלמו על סירת עץ שתשוט בים המלוח, ויניפו שלט עליו יירשם "We Vote for the Dead Sea".

 

לאחר ההצלחה האדירה לה זכה פרוייקט "שבעת פלאי תבל בתחום התרבות" שיזם איש התקשורת ברנרד וובר, בו השתתפו למעלה ממאה מיליון מדרגים מכל העולם, ממשיך צוות של הארגון הבינלאומי "שבעת פלאי תבל החדשים" למשימה הבאה, והיא: דירוג שבעת פלאי תבל החדשים בתחום הטבע.

 

רשימת שבעת פלאי עולם של העת העתיקה הוחלטה עוד בתקופת יוון העתיקה והתקופה הרומית. נבחרו שבעה מבנים ידועים ויוצאי דופן בגודלם וביופיים שנבנו באזור הים התיכון. ביניהם היו הפירמידות בגיזה שבמצרים, הגנים התלויים בבבל, פסל זאוס באולימפיה, מקדש ארטמיס באפסוס ועוד. כיום ניתן לבקר רק בפירמידות במצרים, האתר היחידי ששרד לאורך השנים.

 

ב-7 ליולי 2007 בליסבון שבפורטוגל, הוכרזו שבעת פלאי עולם החדשים שנבחרו על ידי הציבור הרחב באמצעות האינטרנט והטלפון. מתוך רשימה של 200 אתרים שנבחרו על ידי הציבור, פורסמה רשימה של 21 מקומות שסוננו על ידי המארגנים והמומחים, ביניהם המנהל הקודם של אונסק"ו. הגוף המארגן הוא עמותה שוויצרית הנקראת  New7Wonders שמתמחה בשימור, שיחזור וקידום מונומנטים.

 

דירוגם של 77 המקומות המועמדים שבעת פלאי עולם של הטבע, יתקיים עד התאריך 7 ביולי 2009, דרך האתר: שבעת פלאי תבל החדשים. לאחר מכן צוות של מומחים מכל העולם יבחר מתוך רשימה זו את 21 המועמדים הסופיים, והחל מ-21 ביולי 2009, תיפתח התחרות הגורלית לדירוג שבעת הגדולים. מארגני התחרות מצפים להצבעות של מאות מיליוני גולשים מכל העולם.

  

תחת הכותרת: "אם אנו רוצים לשמור על משהו, אנחנו חייבים להעריך אותו באמת", מסיירים אנשי הצוות בראשותו של ברנרד וובר ומצלמים את המקומות המועמדים.


הריף באילת נבחר בשל שוניות האלמוגים הייחודיות (צילום: ערן בורוקוביץ)

 

הצוות הבינלאומי בחר את ים המלח ואת הים האדום להיות בין המועמדים הרשמיים של התחרות. הים האדום כרגע מדורג במקום ה-17, ואילו ים המלח ניצב כעת במקום ה-18. מועמדים נוספים: הגרנד קניון, הר פוג'י ונהר הגנגס.

 

ים המלח נבחר מאחר והוא מהווה את המקום הנמוך ביותר בעולם ותופעת טבע בקנה מידה עולמי. בנוסף, נבחר ים המלח מאחר והוא בעל עבר היסטורי עשיר, עם הקשר פוליטי רגיש (בין ישראל, ירדן והפלשתינים), ומתוך רצון לעורר מודעות למצבו המידרדר. הריף באילת נבחר בשל שוניות האלמוגים הייחודיות והמערכת האקולוגית המיוחדת שבו.


ים המלח. המקום הנמוך ביותר בעולם ותופעת טבע (צילום: דורון ניסים)

 

את ביקור הצוות ילווה ד"ר יוסי לשם, מנהל המרכז לחקר נדידת ציפורים בלטרון של החברה להגנת הטבע ואוניברסיטת ת"א, הגנרל הירדני מנצור, שהוא ראש מכון עמאן למחקר ופיתוח, העוסק בשיתוף הפעולה בין ישראל לירדן גם בתחום איכות הסביבה, עימאד אטרש, מנהל הארגון "Palestine Wildlife Society", ספי הנגבי ממנהלת הים האדום ואנשי המועצה האזורית תמר ומגילות.

 

במועצה האזורית מגילות ים המלח ובחברה להגנת הטבע מקווים כי מועמדותו של ים המלח תוביל להגברת המודעות לחשיבות על השמירה עליו, ולנקיטת צעדים משמעותיים בהגנה על אחד שהוא בלי ספק אחד מפלאי תבל.

  

להצבעה עבור פלאי התבל של הטבע

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ים המלח בנסיגה
צילום: עמית שאבי
הים האדום במקום 17
צילום: דורון ניסים, רשות הטבע והגנים
שאיבות המים מורידות את המפלס בים המלח
צילום: יעל אשכנזי
ים המלח
צילום: כתרי מעוז
שונית בים האדום
צילום: ערן בורוקוביץ
מומלצים