ונצואלה ואיראן יקימו אוניברסיטה לסוציאליזם
ונצאולה הודיעה כי שיתוף הפעולה עם איראן נועד לקדם דיון אקדמי אודות "סוציאליזם במאה ה-21". נראה שהמתנגדות העקשניות לארה"ב מצאו דרך חדשה להילחם בקפיטליזם
ונצואלה ואיראן מתכננות לפתח תוכנית אוניברסיטאית חדשה במדינה הדרום-אמריקנית שתתמקד בהוראת עקרונות הסוציאליזם. ממשלת ונצואהל הודיעה כי הקמת "האוניברסיטה של התרבויות" תוקם בקראקס בעקבות הסכמים שנחתמו לאחרונה עם הממשלה האיראנית.
סגן השר לענייני פיתוח אקדמי בממשלת ונצואלה, טיביסיי הונג, אמר כי התוכנית תחל לפעול באוניברסיטה הבוליבריאנית בקראקס, שבה לא נגבה שכר לימוד מהסטודנטים.
הונג אמר בשיחה עם סוכנות הידיעות הממשלתית של ונצואלה כי מטרת התוכנית האוניברסיטאית היא לקדם דיון על "סוציאליזם במאה ה-21".
נשיא ונצואלה, הוגו צ'אבס, הידוע כמתנגד למדיניות האמריקנית ולעקרונות הקפיטליזם, הבטיח להוביל את ארצו לעבר הסוציאליזם והלאים חברות ושטחים. בשנים האחרונות התקרב צ'אבס לעמיתו האיראני מחמוד אחמדי-נג'אד, הידוע גם כן כמבקר חריף של הממשל בארצות הברית. צ'אבס מנהל יחסים חמים עם איראן וביקר בה מספר פעמים בשנים האחרונות במסגרת מדיניותו המתריסה כלפי ארצות הברית.
בסוף השבוע הודיעה ונצואלה כי תחל בהקמת כור גרעיני למטרות אזרחיות. הנשיא צ'אבס סיפר כי ונצואלה תשתמש באנרגיה הגרעינית על מנת להפיק חשמל ולסייע למערכת הבריאות במדינה.
הכור הגרעיני יוקם בסיוע מצד רוסיה, שהפכה גם היא לבת-ברית קרובה של ונצואלה בתקופה האחרונה.
בחודש אוגוסט דיווח ה"לוס אנג'לס טיימס" כי גובר החשש שחיזבאללה משתמש בוונצואלה כבסיס לפעולותיו באמריקה. לפי הדיווח, ארגון הטרור השיעי מנצל את קשריה הטובים של איראן עם ארצו של צ'אבס כדי להעביר "אנשים וציוד" לאמריקה.