שתף קטע נבחר

 

איראן מודה: אנחנו מצנזרים 5 מיליון אתרים

הצנזורה באיראן פורחת: גורם במשרד התובע הכללי של איראן הודה כי ארצו מצנזרת כיום חמישה מיליון אתרים, שאליהם מתווספים בקצב יותר מאלף אתרים בחודש

חמישה מיליון אתרי אינטרנט חסומים כיום באיראן על ידי השלטונות. כך דיווח היום (ד') אתר האינטרנט האיראני "רוז", מפי גורם במשרד התובע הכללי במדינה.

הגורם  הוסיף כי כמה מליוני אתרים נוספים חסומים "כצעד מונע" על ידי השלטונות האיראניים. זאת הפעם הראשונה שגורם משפטי באיראן מוסר נתונים על מספרם של אתרי האינטרנט שמצונזרים במדינה.

 

במהלך כינוס באיראן אמר היועץ המשפטי במשרד התובע הכללי, עבאלצמד ח'רם אבאדי, כי רוב האתרים שנחסמו "הכילו תוכן בלתי מוסרי", וייתכן שמדובר ברובם באתרים פורנוגרפיים ואתרים שנוגדים את רוח האסלאם. בכנס שנערך במחוז גולסתאן נאם גם גורם מטעם חברת טכנולוגיה האחראית על חסימת האתרים באיראן. לדבריו, בכל חודש יותר מאלף אתרי אינטרנט נחסמים בהוראת הגורמים המשפטיים. לדברי אסמאעיל ראדכאני, "מדי יום נחסמים בין 200 ל-300 אתרים בלתי מוסריים בצורה אוטומטית".

 

הרשת משחיתה את הנוער

באיראן חיים כיום כ-71 מיליון בני אדם ומספר הגולשים בה עולה בהתמדה. כיום הוא נאמד בלא פחות מ-20 מיליון גולשים. אחרי ישראל, זו המדינה עם אחוז הגולשים הגבוה במזרח התיכון. כמו כן, פרסית היא השפה הרביעית הכי נפוצה באינטרנט. למרות הניסיון להגביל, רבים מהגולשים באיראן יודעים כיצד בכל זאת לעקוף את החסימות והמגבלות שמציב השלטון ומשתמשים בשרתי פרוקסי ובכתובות חלופיות לבלוגים שלהם.

 

השלטונות באיראן נאבקים בתופעת ה"התמערבות", בקרב הצעירים ושני הגורמים המרכזיים מבחינתם "להשחתת הנוער" הם האינטרנט וצלחות הלוויין. לדברי ח'רם אבאדי, האינטרנט מסוכן יותר לחברה מהלוויין. זאת, לדבריו, "בשל העובדה שהגישה לאינטרנט קלה יותר מאשר ללוויין". על פי הדיווח, הוא קרא להקים באיראן משטרת אינטרנט.

 

לפני כשנתיים אישרה ממשלתו של מחמוד אחמדיניג'אד "תכנית לרישום אתרי אינטרנט ובלוגים", והורתה להקים ועדה שתטפל בנושא ותרשום כל אתר ובלוג באופן רשמי. עם זאת, בעקבות מחאת הבלוגרים האיראנים התוכנית נכשלה, ומתוך אלפי אתרים ובלוגים רק 850 נרשמו.

 

בלוגרים יוצאו להורג

בהחלטת הממשלה נאסר על אתרים ובלוגים לפרסם תוכן מסוגים שונים, ונקבע כי מי שיעבור על כך ייענש. בין היתר הנושאים עליהם נאסר לכתוב היו: "החלשת ערכי האסלאם, העלבת האסלאם וקודשי האסלאם, הסתה לפגיעה בביטחון ובאינטרסים של הרפובליקה האסלאמית, סילוף דברי חומייני והמנהיג (עלי חמינאי- ד.כ.), סילוף ערכי המהפכה האסלאמית ופגיעה בערכיה, פגיעה בחוקה או באחדות הלאומית, העצמאות והשלמות הטריטוריאלית, חשיפת מסמכים מסווגים, ביטחוניים ופוליטיים, ממשלתיים ופרטיים והעלבת אישים".

 

בחודש פברואר 2008 אישר הפרלמנט האיראני (המג'לס) חלק מהצעת החוק לפשעי מחשב המדאיגה מאוד את הבלוגרים והכותבים באינטרנט באיראן. הסיבה לדאגה היא העונשים שנקבעו בהצעה והם עלולים להיות מחסימת האתר ועונש מאסר, ועד להוצאה להורג של בלוגרים וכתבי אינטרנט.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אסור להעליב אותו בטוקבקים. חמינאי
צילום: איי פי
מומלצים