ירוק-כתום: מרק ארטישוק ירושלמי ובטטה מטוגנת
איך יתכן שמשורש מכוער יוצא מרק מפואר? עובדה. השף יואב בר מגיש מתכון למרק ארטישוק ירושלמי, עם שמנת מתוקה ובטטה מטוגנת. למי שמכור לטעם, אבל לא רק
מרק ארטישוק ירושלמי ובטטה מטוגנת
מתכון באדיבות השף יואב בר, Maraboo
המרכיבים:
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי מקולף
1 בטטה מקולפת
100 גרם כרשה חתוכה גס
100 גרם גזר חתוך לקוביות
1 ראש סלרי קטן
1 ראש פטרוזיליה
2 שיני שום קונפי (שם מבושל בשמן זית על אש קטנה, עד לריכוך)
1 כף עלי טימין טרי
1 ליטר ציר ירקות/ציר עוף (אפשר גם מאבקה)
מלח
פלפל שחור גרוס
כוס שמנת מתוקה (לא הכרחי)
שמן זית
(צילום: ירון ברנר)
אופן הכנה:
- מטגנים את הכרשה, הגזר, ראש הסלרי וראש הפטרוזיליה בשמן זית, כ-2 דקות.
- מוסיפים את הציר ואת הארטישוק הירושלמי ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומבשלים כשעה, עד לריכוך כל הירקות.
- טוחנים את המרק בבלנדר. מחממים את השמנת על אש בינונית, ומוסיפים בהדרגה לבלנדר, עד שנוצר מרקם חלק. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
- פורסים את הבטטה באמצעות קולפן לפרוסות דקות, מטגנים בשמן עמוק ומוסיפים כקישוט על המרק.
- מזלפים מעל שמן זית בזילוף עדין ומגישים.
ארטישוק ירושלמי בטטה קסבייה
צילום: אסף אמברם
מומלצים