דו"ח: אלו השכונות שיוצפו בגשם של תל-אביב
בדיון שנערך בעיריית תל-אביב יפו נחשפו ליקויים חמורים שעלולים לגרום להצפות וסתימות ביוב. אגף המים דורש תקציב, העירייה טוענת: "השקענו מאות אלפי שקלים"
בדיון שערכו לאחרונה בכירים בעיריית תל-אביב - יפו הושם דגש על מספר מוקדים ברחבי העיר המועדים לפורענות. נבואות הזעם מתייחסות בין השאר למחלף השקוע החדש בלה-גרדיה, שלא ברור כיצד יעמוד בעומס הגשמים, ועלול על פי מספר תרחישים להיסגר לתנועה. מקור אחר לדאגה הוא שכונת הארגזים גבעת עמל ב', שבנייה בלתי-חוקית בתחומיה יצרה בעיות ניקוז, ואלה עלולות להביא להצפת שבילים וכבישים באזור, שיקשו על תנועת הנהגים.
ליקויים חמורים התגלו גם בצומת רוקח בדרך נמיר וברחוב קהילת ורשה בהדר-יוסף, שבו אין מפלסי הפרשה. אנשי אגף המים בעירייה הסבירו בדו"ח את הבעיה כפשוטה - תיעול. "אם יועברו לידינו הכספים הדרושים", אמרו, "ניתן יהיה לפתור את התקלות, אבל באמצע החורף צפויה שוב בעיה".
מהדו"ח עולה כי גם ברחוב רוזנבאום ביפו צפויים שיבושים, "משום שעדיין אין בו תעלות, ומספר בורות הספיגה בו מוגבל". בשדרות ירושלים עלולות עבודות התשתית עבור הרכבת לגרום להצפות גם כן, וברחוב הנמל ביפו יוכלו אנשי המקצוע לטענתם לספק "פתרון זמני בלבד למניעת הצפות". הם הסבירו כי בשל עבודות הפיתוח נסתמו תעלות ניקוז באבנים.
מעיריית תל-אביב יפו נמסר בתגובה, כי "העירייה נותנת עדיפות עליונה למניעת הצפות מי גשמים בחורף, ובשנים האחרונות בוצע שיקום מאסיבי של מערכת הניקוז העירונית ומערכת הביוב ברוב אזורי העיר. כמו כן, לפני עונת הגשמים הנוכחית הושקעו כ-250 אלף שקל בהיערכות לחורף".
בעירייה ציינו שורה של עבודות תשתית שכבר נעשו כדי למנוע את הישנות ההצפות, כגון: בדיקת מערכות התיעול התת-קרקעיות, ניקוי תעלות הניקוז, ניקוי הקוטלנים ברחבי העיר ועוד. כמו כן הדגישה העירייה כי נערכו ישיבות תאום עם רשות ניקוז ירקון, נתיבי איילון, איגוד ערים דן לביוב, משטרת ישראל ומכבי האש.
עוד נמסר כי בשנים האחרונות החליפה העירייה חלק ניכר מתשתיות הניקוז תוך השקעה ניכרת בשדרוג מערכות הניקוז השונות. לטענת העירייה הביא הדבר להפחתה משמעותית של מספר ההצפות. "בגל הגשמים האחרון, בחורף שעבר, הוצפו רק כמה בתים ולא בוצע אפילו פינוי אחד, אולם כגוף אחראי נערכת העירייה מדי שנה לכל תרחיש שעלול להתממש כתוצאה ממזג האוויר הקיצוני", נכתב בהודעתה.