איראן: ערכנו ניסוי מוצלח בשיגור רקטה לחלל
הטלוויזיה האיראנית דיווחה על ניסוי מוצלח בשיגור רקטה בשם "כאבוש-2". לפי הדיווח, חלק מהרקטה ששוגרה לחלל שב לקרקע בעזרת מצנח מיוחד
איראן ערכה ניסוי מוצלח בשיגור רקטה לחלל מסוג "כאבוֹש-2" (סייר 2). הטלוויזיה האיראנית דיווחה היום (ד') כי לאחר 40 דקות, בתום משימתה, חלק ממכלול הטיל חזר לקרקע בעזרת מצנח מיוחד, בהתאם לתכנון.
לא ברור מתי בדיוק שוגרה הרקטה, אולם לטענת האיראנים השיגור נעשה הודות ל"ניסיונם של המומחים האיראנים" ומטרתו להשיג נתוני אקלים. לפי הדיווח, הניסוי נערך במסגרת "תכנית החלל האסטרטגית של איראן" והוא נועד "ליצור בסיס לפיתוח מדעי וטכנולוגי בתחום החלל". נמסר כי פרטים נוספים ידווחו בהמשך.
איראן פועלת במרץ באחרונה לקדם את תוכנית החלל שלה. לפני חודשיים הודיעה איראן כי לוויין מחקר שעליו עמלו במשותף איראן, סין ותאילנד, שוגר בהצלחה לחלל באמצעות טיל סיני. שר התקשורת האיראני, מוחמד סולימאני, אמר אז כי שלוש המדינות סובלות מאסונות טבע וכי הלוויין יעביר תמונות שיעזרו להתמודד עמם.
חודש לפני כן, באוגוסט, ערכה איראן ניסוי במשגר לווינים שיאפשר לה בעתיד, כך היא מקווה, לשגר לווין מתוצרתה לחלל. למרות הצהרותיה של איראן כי השיגור הצליח, מומחים במערב העריכו הניסוי נכשל. לדברי גורם בצבא האמריקני, חלקו השני של הטיל, אשר אמור בעתיד לשאת את הלוויין - נפל.
במערב מודאגים מכך שהתקדמות טכנולוגית בתחום שיגור הלווינים לחלל, עלולה להצביע על כך שאיראן שיפרה את יכולותיה בתחום פיתוח הטילים הבליסטיים.