רשימת חיסול: פונטיאק, סאאב וסאטורן
לאחר שהסנאט השיב בשלילה לבקשת הסיוע של ג'נרל מוטורס, ושלח את קונצרן הרכב הענק להכין תכנית הבראה משכנעת, מדווחת התקשורת בארה"ב כי נמצא פתרון - מכירת המותגים סאאב, פונטיאק וסאטורן
ג'נרל מוטורס משגרת מסרים של רצון טוב לסנאט האמריקני, ממנו היא מקווה לקבל סיוע דחוף של כ-12 מיליארד דולר (כ-50 מיליארד שקלים). לאחר שנזרקה מכל המדרגות תוך ספיגת ביקורת קשה על תכנית הבראה לא משכנעת שהגישה, כמו-גם על התנהלותה לאורך השנים, רומזת יצרנית הרכב כי בדעתה למכור שלושה מותגים שבבעלותה - סאאב השוודית, פונטיאק הכל-אמריקנית, וסאטורן, החטיבה הצעירה של הקונצרן, שהוקמה באמצע שנות ה-80. כך מדווח האתר הכלכלי רב ההשפעה בלומברג. זאת לאחר שהקונצרן הבטיח כי בדעתו למכור את מותג השטח האמר.
- משקיעים ערבים מתעניינים במותג האמר
- אולדסמוביל - סוגרים את הבסטה
- אובאמה לא נותן צ'ק פתוח לתעשיית הרכב
"מכירה, הפסקת פעילות או ויתור על אחזקות במותגי-בת, יחסוך לג'נרל מוטורס כסף רב וימנע תחרות פנימית בקטגוריות שוק שונות. כמו-כן זה יסייע להמנע ממצב בו לא יהיו יותר מזומנים לתפעול שוטף". כך מצטט האתר מקורבים, אשר הבהירו כי בינתיים לא התקבלה החלטה סופית בעניין. עוד מוסרים שם כי הקונצרן מנסה לקצץ בעלויות הפנסיה לחברי ועדי עובדים שפרשו או עדיין מועסקים - כנראה הבעיה הגדולה ביותר עמה מתמודד הקונצרן בשנים האחרונות, ואשר העמיקה את המשבר בו הוא נמצא.
לוח הזמנים המתוכנן לבקשת הסיוע המחודשת של הקונצרן, יחד עם אלה של פורד וקרייזלר הנמצאות בבעיות קשות לא פחות, צפוף במיוחד. ב-30.11 (יום א') או ב-1.12 (יום ב') יוגש לדברי מקורות מסמך ראשוני ומתומצת עבור המנהלים הבכירים, ובו תוצע שורת צעדים, שתכלול כנראה את מכירת המותגים. ב-2.12 (יום ג') תוגש הצעה לקונגרס, ובה יפורטו צעדים בוני אמון, אשר אמורים לשכנע את מקבלי ההחלטות כי GM עושה את כל הנחוץ כדי להבריא עצמה, ולשלם בעתיד את חובה למדינה. ב-5.12 (יום ו') יערך בקונגרס שימוע לנציגי הקונצרנים, ונראה כי ההצבעה על העזרה - כ-25 מיליארד דולר בסך הכל - תתקיים ב-8.12 (יום ב'). במילים פשוטות - שבוע גורלי.
כדאי להזכיר כי אם אכן יוצעו שלושת המותגים למכירה, הם יצטרפו בכך לאולדסמוביל שסגרה פעילותה בשנת 2000, ולהאמר שמוצע למכירה זה מספר חודשים. בארבע השנים האחרונות הפסיד קונצרן ג'נרל מוטורס סכום עתק של 73 מיליארד דולר, כך מוסרים בבלומברג.