שתף קטע נבחר

 

פפואה גינאה החדשה: "אמהות רצחו את בניהן"

אמהות משבטים יריבים באזור מרוחק במדינה שבאוקיינוס השקט חשפו כי במשך העשור האחרון רצחו נשות השבטים את כל התינוקות הזכרים בניסיון לשים קץ למלחמה בת 20 שנה

אמהות בפפואה גינאה החדשה נאלצו בעשור האחרון לרצוח את כל בניהן עם היוולדם כדי להביא לסופה של מלחמה בין שבטית בת 20 שנה - כך נטען בדיווח שהופיע בעיתון הלאומי של המדינה, בדרום-מערב האוקיינוס השקט.  

 

לפי הדיווח, שצוטט היום (ב') בעיתון "טיימס" הלונדוני, כל התינוקות הזכרים שנולדו בעשר השנים האחרונות לאמהות בשני שבטים יריבים באזור גימי במזרח המדינה נרצחו עם היוולדם. האמהות הסכימו למהלך הקיצוני כדי לצמצם את מספר הגברים שיוכלו להילחם לאחר שהבינו שהמאבק מקשה עליהן להאכיל את בני משפחותיהן.

 

שתי אמהות משבטים יריבים, רונה ליו וקיפיונה בלאס, גוללו את הפרשה בפני העיתון המקומי. "כל הנשים הסכימו שכל התינוקות הזכרים יירצחו משום שנמאס להן מכך שהגברים משתתפים בסכסוכים שבטיים ומאמללים אותן", צוטטו הנשים.

 

ליוק, מהכפר אגיבו, אמרה: "זה נורא, זה פשע שאי אפשר לשאת אותו, אך הנשים היו חייבות לעשות זאת. הנשים באמת אולצו לעשות זאת משום שזו הייתה הדרך היחידה שהייתה לנשים לסיים את הקרבות הנוראיים שהביאו מוות והרס לכפרינו במשך 20 השנים האחרונות". הנשים חשפו את הזוועה לאחר שהגיעו לעיר גורוקה, כדי להשתתף בכינוס שלום ופיוס שנועד לשים קץ לכל הסכסוכים השבטיים.

 

"הן רצחו את השבטים"

בג'ונגלים של גימי חיים עד היום שבטים רבים בתנאים בסיסיים המזכירים את עידן האבן ונלחמים ביניהם באין מפריע מאז 1986. חלק מהסכסוכים נובעים ממחלוקות על אדמות, אחרים מטענות על כשפים והיו גם רציחות נקם.

 

ה"טיימס" דיווח כי סוציולוגים מקומיים לא הופתעו מהטענות על רצח התינוקות. "השבטים האלה כל כך מרוחקים, שנראה שמה שקורה שם אף פעם לא יוצא החוצה", אמרה דיאנה פנטה מאוניברסיטת גורוקה. "הם יכולים לעשות ככל העולה על רוחם אחד כלפי השני, ואף אחד לא ידע לעולם".

 

עם זאת, ציינה החוקרת, כי "טבח התינוקות ימיט אסון על השבטים המעורבים בכך. אם

 הן רוצחות את התינוקות הזכרים הן רוצחות את השבט. באופן מסורתי, נשים וילדים לא משתתפים בקרבות, אך כעת הם הופכים למטרה. עליהם להפסיק את הלחימה כדי להציל את עצמם ולהציל את השבטים. ואולם באמצעות רצח התינוקות, הן הבטיחו שלא יהיה מי שימשיך את הדור".

 

למרות הכל, מארגני ועידת השלום והפיוס אופטימים. הכומר מייקל המונו, שעזר להביא חברים משבטים יריבים בגבעות לכינוס, הביע תקווה שיצליח לשכנע את הלוחמים להניח את נשקם. לדבריו, "אנו מנסים לגרום להם לחיות בשלום ולסיים את ההרג של צעירים ומבוגרים".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יערות פפואה גינאה החדשה. ארכיון
צילום: רויטרס
מפת המדינה
מומלצים