שתף קטע נבחר
 

התע"א שולחת 1,000 עובדים לפרישה מוקדמת

התעשייה האווירית מעדכנת את תוכנית הפרישה של עובדיה, מהלך שעתיד להקיף 5%–7% מהעובדים בחברה. מתע"א נמסר כי לא מדובר בפיטורים חד־צדדיים, אך בחברה ממשיכים לגייס סמנכ"לים

מכת הפיטורים והקיצוצים במשק מגיעה גם לתעשייה האווירית: בחברה החליטו לעדכן את תוכניות הפרישה של עובדי החברה ולהרחיב אותן בצורה משמעותית. ל"כלכליסט" נודע כי המנכ"ל יצחק ניסן הורה למנהליו להכין רשימות עובדים בפוטנציאל פרישה, מהלך שעתיד להקיף 5%-7% מבין 16,500 עובדי החברה - דהיינו כאלף עובדים שיעשו את דרכם הביתה, נוסף על 500 העובדים שפרישתם המוקדמת כבר פורסמה באוגוסט.

 

יום שחור במשק: 700 מפוטרים

מכת פיטורים במשק

 

גורמים בתעשייה האווירית אמרו אתמול (ב'), כי בשונה מהליך פיטורים במובן המקובל, בתעשייה האווירית פועלים להגיע להסכמות עם כל אחד ואחד מהעובדים שיפרשו, וכי לא מדובר בפיטורים חד־צדדיים. עלות הוצאת עובד לפרישה מוקדמת נאמדת בכמיליון שקל, בהתאם לדרג ולוותק העובד, כך שהתוכנית השאפתנית עשויה לעלות לחברה כמיליארד שקל בשנים הקרובות.

 

התוכנית ארוכת הטווח שמקדם ניסן אמנם מכרסמת ברווחי התעשייה האווירית בטווח הקצר - בתשעת החודשים הראשונים של השנה עלתה פרישתם של 160 עובדים לחברה 41 מיליון דולר - אך אמורה בטווח של שנים להפוך את החברה לרזה וליעילה יותר. צורך זה מקבל משנה תוקף על רקע הערכותיה של התעשייה האווירית, שלפיהן גם היא אינה חסינה בפני המשבר הפיננסי שעלול לכרסם בזרם ההזמנות שלה, בעיקר בתחום האזרחי.

 

שותפתה של התעשייה האווירית, גאלפסטרים, המייצרת מטוסי מנהלים - עד לאחרונה אחד התחומים הרווחיים ביותר של החברה - כבר הודיעה כי בשל ירידה בביקושים, היא תצמצמם בחצי את ייצור המטוסים בשנה הנכנסת.

 

קולטים מפוטרי היי-טק, ממנים סמנכ"לים

למרות הקיצוצים הכבדים במצבת כוח האדם הקיימת, החליטו בחברה לאחרונה לנסות לקלוט מפוטרי הייטק שהעדיפו בעבר לא לעבוד בחברה, בשל המשכורות הנמוכות המשולמות שם ביחס לשוק, אך יכולים להיקלט בחברה בתפקידי הנדסה בכירים.

 

מהלכי ההתייעלות של ניסן, שכללו גם קיצוץ בעלויות התפעוליות של החברה, כבר חסכו לחברה יותר מ־100 מיליון שקל מתחילת השנה. אלא שדווקא על רקע זה מטרידה חשיפת "כלכליסט" מהשבוע שעבר על המינויים העודפים בחברה.

 

בשבועיים האחרונים מינה ניסן ארבעה סמנכ"לים לתפקידי רוחב חדשים ועוד ארבעה מנהלי מפעלים, מה שמעמיד את מצבת הסמנכ"לים שלו על 18. שדרת הניהול הרחבה של החברה, המוסברת ברוחב פעילותה ובמספר העובדים הגדול, עולה לה סכום לא מבוטל של יותר מ־12 מיליון שקל בשנה.

 

מהנהלת התעשייה האווירית נמסר בתגובה כי לא מדובר במהלך של פיטורים בחברה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
התעשייה האווירית: פרישה המונית (צילום אילוסטרציה)
צילום: דלית שחם
מומלצים