סוריה: מינוי קלינטון מעיד שאובמה רוצה שלום
מקור סורי מסר בראיון לעיתון הקטארי "אל-ווטן" כי מינויה של קלינטון הוא איתות ברור שהממשל האמריקני הבא ישקיע מאמצים נמרצים להחיאת תהליך השלום בערוץ הסורי-ישראלי
סוריה בירכה על מינויה של הילרי קלינטון לתפקיד מזכירת המדינה בממשל האמריקני הנכנס. מקור סורי מסר לעיתון הקטארי "אל-ווטן" כי מינוי זה מדגיש כי בראש סדרי העדיפויות של הנשיא הנכנס ברק אובמה עומדת השאיפה להשגת שלום צודק וכולל במזרח התיכון.
מחפש הישגים:
אובמה עם הפנים לסוריה
יצחק בן-חורין, וושינגטון
היום יציג ברק אובמה את צוותו בנושאי חוץ וביטחון - הילרי קלינטון לתפקיד מזכירת המדינה והגנרל ג'יימס ג'ונס ליועץ לביטחון לאומי, נוסף על רוברט גייטס שיישאר בתפקידו. המזרח התיכון אינו בראש מעייניו של אובמה, ואם כבר, הוא יעדיף להתמקד בעיקר בערוץ הסורי, שעשוי להניב פירות גם בעיראק
בדיווח שהתפרסם בעיתון הבוקר (ד'), אמר המקור כי מינויה של קלינטון הוא איתות ברור שהממשל האמריקני הבא ישקיע מאמצים נמרצים להחיאת תהליך השלום בערוץ הסורי-ישראלי. אותו מקור ציין בהקשר זה כי בעלה של הגברת קלינטון, הנשיא לשעבר ביל קלינטון, השקיע במהלך כהונתו מאמצים רבים בתהליך השלום בין ישראל לסוריה. הוא הביע את תקוותו כי ממשלו של אובמה ינקוט מדיניות מאוזנת באזור ויהיה נותן החסות העיקרי לתהליך השלום.
כן ציין המקור לחיוב את ההתחייבויות שנטלה על עצמה קלינטון בעת מינויה - ובכלל זה את כוונתה "להפוך את ארה"ב לכוח לשינוי חיובי" בעולם תוך שיתוף פעולה עם הקהילה הבינלאומית לפתרון משברים עולמיים. המקור הסורי הדגיש בהקשר זה כי דיאלוג בין דמשק לבין וושינגטון הוא הדרך היחידה להשיג פתרונות מציאותיים לסוגיות ולמשברים הבולטים במזרח התיכון.
לדברי המקור, שר החוץ הסורי, וליד אל-מועלם, קבע שני נושאים עיקריים שתניח סוריה בעת שיחותיה עם הממשל האמריקני העתידי: הסרת סוריה מרשימת המדינות התומכות בטרור וביטול "חוק האחריות הסורית" שחוקק ממשל בוש (חוק פדרלי משנת 2003 שהטיל שורה של סנקציות אמריקנית נגד סוריה – ר"נ).
ועוד בהקשר זה דיווח העיתון כי נשיא סוריה, בשאר אסד, אמר למבקריו בעת האחרונה כי וושינגטון שלחה "איתותים ברורים" לדמשק לפיהם היא מתכוונת להחזיר את שגרירה לדמשק בראשית השנה החדשה.
באמצע החודש שעבר ביקרה בדמשק משלחת אקדמאים אמריקנית מטעמו של אובמה, כדי לברר מה תהיה מידת ההשפעה של בחירתו על מדיניותה של סוריה ומה ציפיותיה של דמשק מהממשל החדש. המשלחת ביקשה ללמוד על דעת הקהל בסוריה כלפי שיחות השלום עם ישראל וכן כדי לדעת עד להיכן הגיעו השיחות הבלתי ישירות בין ישראל לבין דמשק בתיווך טורקיה.
אובמה וקלינטון. איתות ברור
צילום: AP
אסד. רק דיאלוג ישיג פתרון
צילום: AP
מומלצים