"אל תשכח", אמר ניקסון, "העיתונות היא האויב"
קלטת שפורסמה על-ידי הארכיון הלאומי של ארה"ב תיעדה שיחה שהתנהלה בחדר הסגלגל בין הנשיא ריצ'רד ניקסון ליועצו הנרי קיסינג'ר, שבה הביע את דעתו על אויביו האמיתיים
בדצמבר 1972, במקום לשמוח על ניצחונו ובחירתו מחדש כנשיא ארצות-הברית, ריצ'רד ניקסון היה עסוק בעיקר בהגדרת אויביו השונים - כך עולה משיחה מסווגת שהוקלטה ונחשפה היום (ד'), ואשר התנהלה בחדר הסגלגל בינו ליועצו לביטחון לאומי דאז, הנרי קיסינג'ר.
"לעולם אל תשכח", אמר ניקסון לקיסינג'ר, "העיתונות היא האויב. הממסד הוא האויב. הפרופסורים הם האויב. פרופסורים הם אויב", חזר ניקסון והדגיש: "תכתוב את זה 100 פעמים על הלוח ולעולם אל תשכח זאת".
השיחה הוקלטה ב-14 בדצממבר 1972, ארבעה ימים לפני שארה"ב פתחה בסדרה של תקיפות אוויריות במסגרת מלחמת וייטנאם בהאנוי והיפונג. זאת במסגרת המאמצים לגרום לווייטקונג להתייחס ברצינות רבה יותר לשיחות השלום.
"אנחנו הולכים להפציץ אותם", אמר ניקסון לקיסינג'ר וליועץ אלכסנדר הייג, ובכך אישר את אחד המהלכים השנויים ביותר במחלוקת במלחמה. "נתמודד עם האש בתקופת חג המולד, ואז ב-3 בינואר - נסיגת חג מולד".
המלחמה הרגיזה את ניקסון
השיחה פורסמה על-ידי ספריית ניקסון, אותה מנהל הארכיון הלאומי של ארה"ב, ביחד עם כ-200 שעות של הקלטות מהבית הלבן. יותר מ-90 אלף מסמכים פורסמו באתר הארכיון. בין היתר פורסמה גם שיחתו של ניקסון עם השגריר הסובייטי אנטולי דוברינין מוקדם יותר בדצמבר.
בשיחה עם השגריר ניסה ניקסון לשכנע את ברית המועצות ללחוץ על האנוי לדון
ברצינות עם ארה"ב. "הממשלה שלך ואני - יש לנו דברים חשובים יותר להתעסק איתם מהדבר הארור הזה", אמר ניקסון בהתייחסו למלחמה. "הדבר העיקרי הוא להיפטר מזה כדי שנוכל להתעסק בדברים האחרים", אמר. במהלך השיחה הוא כינה את המלחמה בווייטנאם "מרגיזה".
בסופו של דבר, שיחות השלום התחדשו בינואר והניבו הסכם במהירות. ואולם התנאים שעליהם סוכם היו אותם תנאים שאליהם הגיעו הצדדים לפני ההפצצות האוויריות. ההיסטוריון לוק ניצ'טר אמר כי הקלטות החדשות מצביעות על כך שהנשיא היה מעורב יותר בהתקדמות המלחמה מאשר שסברו קודם לכן, "לפחות בתקופת הפצצות חג המולד".