משבר פוליטי בקנדה: הושעו הדיונים בפרלמנט
ראש הממשלה השמרני, סטיבן הרפר, ביקש וקיבל אישור מהמושלת הכללית להשעות את הדיונים בפרלמנט. הרפר מנסה לסכל את תוכנית האופוזיציה להפיל את ממשלתו עד להגשת תקציב המדינה בסוף ינואר
מפלגות השמאל הקנדיות - "המפלגה הליברלית" ו"הדמוקרטים החדשים" (NDP) - הזוכות לגיבוי מצד מפלגת "בלוק קוויבקוּאה" הבדלנית, מתכוונות להדיח את ממשלת המיעוט השמרנית בהצבעה בפרלמנט. האופוזיציה התכוונה להצביע ביום שני הקרוב על הצעת אי-אמון במטרה להקים קואליציה חלופית.
אולם הרפר פנה למושלת ז'אן, המשמשת כנציגת המלכה אליזבת במדינה, וביקש ממנה להשעות את הדיונים בפרלמנט. זאת, על מנת שממשלתו תוכל לנסח ולהגיש את תקציב המדינה ב-27 בינואר. הערב הוא הצהיר כי המושלת קיבלה את בקשתו.
ראש הממשלה השמרני נשא הלילה נאום מיוחד לאומה שהועבר בשידור חי ברשתות הטלוויזיה הקנדיות. "בתקופה כזו, קואליציה המכילה בדלנים אינה מסוגלת לעזור לקנדה. אני מתחייב בפניכם הלילה שממשלת קנדה תנקוט כל צעד חוקי העומד לרשותה כדי להגן על הדמוקרטיה שלנו, כדי להגן על הכלכלה שלנו וכדי להגן על קנדה", הצהיר.
בבחירות הכלליות שנערכו באוקטובר זכתה המפלגה השמרנית ב-143 מתוך 308 המושבים בפרלמנט.
היה זה אמנם שיפור עבור השמרנים, אך הרפר לא הצליח להשיג רוב מוחלט. לפיכך, מפלגת השלטון ממשיכה להיות תלויה באופוזיציה כדי להעביר החלטות חקיקה הרות גורל, בהן גם תקציב המדינה.
הקואליציה החדשה שקורמת עור וגידים מורכבת מ-160 חברי פרלמנט: הליברלים זכו בבחירות ב-70 מושבים, "בלוק קוויבקואה" זכתה ב-50 מושבים ו"הדמוקרטים החדשים" קיבלו 40 מושבים. לכן, יכולות שלוש המפלגות להקים קואליציה יציבה, בתנאי שיצליחו להתגבר על המחלוקות ביניהן.