ישראל היתה שותפה בדיוני מודיעין של נאט"ו
ישראל מרחיבה את קשריה עם הברית הצבאית בכל הקשור למניעת הברחות בים התיכון, טיפול במטעני צד והלוחמה בטרור. בכירים במערכת הביטחון אף השתתפו בשנה האחרונה בשני דיונים מודיעיניים של הארגון
שיתוף הפעולה הצבאי עם נאט"ו מעמיק: ישראל הייתה שותפה לשני דו"חות מודיעיניים שהכינה הברית הצפון אטלנטית על פיתוח טילים ותהליך הפצת הגרעין במזרח התיכון. במקביל, מרחיבה ישראל את קשריה עם נאט"ו למניעת הברחות אמצעי לחימה בים התיכון, טיפול במטעני צד והלוחמה בטרור.
גורמים בכירים בישראל ובבריסל סיפרו כי שיתוף הפעולה הצבאי בין נאט"ו לישראל יורחב בעתיד הקרוב. שרי החוץ של המדינות החברות בנאט"ו אישרו השבוע את הסכם הרחבת הקשרים וגורמים בכירים בברית הדגישו כי לישראל יש ערך מוסף בתחום הצבאי, שבו מתכוונת הברית להשתמש.
עם זאת, בברית הצבאית מדגישים כי אין בכוונתם להפגין נוכחות צבאית במזרח התיכון. מזכ"ל נאט"ו, יאפ דה הופ סחפר, אמר אתמול (יום ה') בשיחה עם עיתונאים ישראלים כי הארגון יסכים לשקול את הנושא בתנאי שיתקיימו שלושה תנאים: תתקבל החלטה של האו"ם, ייחתם הסכם יציב ובר-קיימא ותתקבל ופנייה מצד כל הגורמים המעורבים בעניין.
סחפר, המסיים בקרוב את תפקידו, הבהיר כי לנאט"ו אין כל עניין להיות מעורבת בהגנה על ישראל מפני איום הטילים והנשק הגרעיני מאיראן. "אלה נושאים פוליטיים ואילו נאט"ו הוא ארגון צבאי שנועד להגן על הטריטוריה של המדינות החברות בו בלבד", חזר והדגיש.
בכירי נאט"ו מתייעצים עם צה"ל
בשנה האחרונה נערכו שני דיונים מודיעיניים ברמה בכירה בנושא הטילים הבליסטיים והאיום הגרעיני במזרח התיכון. בשני הדיונים, שהאחרון שבהם נערך לפני שישה חודשים, היו שותפים גורמי מודיעין ישראלים בכירים. המידע שסיפקה ישראל שימש להכנת שני דו"חות של נאט"ו שהופצו בקרב 26 המדינות החברות בברית. זאת, כחלק מהמאבק למניעת איום בליסטי וגרעיני על מדינות נאט"ו, בעיקר באירופה.
שיתוף הפעולה בין ישראל לנאט"ו מתרחב גם בתחום הצבאי: המאבק בהברחות אמצעי לחימה לארגוני טרור ברחבי הים התיכון, בעיקר מצד האיסלאם קיצוני. אחת מהמטרות המרכזיות של נאט"ו בתחום המאבק בטרור הוא איתור ספינות אלה. אולם אלפי בדיקות שנערכו לספינות חשודות טרם
הניבו פירות. למרות זאת נמשך המאמץ, שלו שותפה גם ישראל. כיום מוצב קצין מודיעין של חיל הים הישראלי באיטליה כדי לסייע בהעברת מידע מודיעיני הנאגר בישראל, ליירוט ספינות אלה.
בנאט"ו מתכוונים להשתמש בידע הביטחוני הנרחב של ישראל בכל הקשור למטעני חבלה, ובעיקר מטעני צד. צה"ל ידוע כבר-סמכא בנושא כתוצאה מפעילותו ב-25 השנים האחרונות בלבנון וברצועת עזה. כמו כן, מתכוון נאט"ו להעמיק את המעורבות של משקיפים ישראלים בתרגילים צבאיים גדולים של הארגון, וגם בשילוב קצינים ישראלים באקדמיה הצבאית שהקים ברומא.