שתף קטע נבחר

 

יפו: נתפסה סירת הסיוע לעזה טרם שהפליגה

ח"כים ערבים ופעילי שמאל תכננו לשוט דרומה כדי "לשבור את המצור" ולהעביר ציוד הומניטארי. אבל המשטרה סיכלה את כוונתם, בטענה שהתכוונו לפעול בניגוד לחוק ההתנתקות. אחמד טיבי: "צעד מוג לב, רק רצינו למסור תרופות"

פעולת הבזק של המשטרה מנעה את ההפלגה לעזה. הסירה שתוכננה לצאת הבוקר (יום א') מנמל יפו דרומה, ועליה כמה חברי כנסת ערבים - נתפסה על-ידי שוטרים, והועברה למרינה בתל-אביב. כך נודע ל-ynet. בנוסף, תפסה משטרת מרחב יפתח משאית עם ציוד ותרופות ועיכבה שלושה חשודים לחקירה.

 

פעילי שלום, ובהם חברי הכנסת, תכננו להפליג ולעגון עוד היום לחופי הרצועה כדי לשבור את "המצור" שמטילה

ישראל, יום לפני חג הקורבן המוסלמי. הם התכוונו להעמיס שבעה טונות סיוע הומניטארי - תרופות, אוכל וצעצועים.

 

במשטרה הסבירו שפעלו לפי סעיף מספר 24 ל"חוק יישום התנתקות", שלפיו לא ייכנס ישראלי לאזור עזה מבלי לקבל היתר. עד כה נשמר השקט באזור, אך המשטרה תגברה את כוחותיה ביפו, מחשש לפרוץ עימותים. לפי ההערכה, אין ספינה נוספת שאמורה להפליג בכיוון עזה. 

 

הצעד המשטרתי עורר זעם רב בקרב יוזמי ההפלגה. ח"כ מוחמד ברכה, יו"ר מפלגת חד"ש, היה בדרכו ליפו ושמע מ-ynet על פעולת המשטרה. "אם אכן אלו הם פני הדברים, ישראל החזקה כנראה מפחדת מאקט הומניטרי", אמר. "רצינו להראות לעולם שיש ישראל אחרת, אך כנראה שהשלטונות מתעקשים להציג את ישראל במלוא כיעורה".

 

"אין בסיס חוקי"

עו"ד זאהי נוג'ידאת, מי שמרכז את הפעילות של "הוועד למען הסרת המצור על עזה", טוען כי אין לפעולת המשטרה בסיס חוקי. "אף אחד עוד לא אמר לנו 'אל תפליגו'. כל אדם בישראל יכול לשלם כסף לבעל ספינה ולהפליג ולטייל עד למים של עזה, כמו שאפשר להפליג לעכו ולטבריה", אמר. 

 

גם ח"כ אחמד טיבי, יו"ר תע"ל, טען ש"מדובר בצעד מוג לב ואנטי דמוקרטי של אנשים וממסד החוששים מאספקת תרופות לבית חולים בעזה". לדבריו, "זה אותו ממסד שעוצם עין ומסכים בשתיקה - ולאחרונה ביתר שאת - לפרעות ולפוגרומים של פשיסטים יהודים מההתנחלויות, והוא המונע מספינת תרופות הנושאת מסר אנושי לשוט לעבר בית חולים שיפא בעזה כדי למסור את התרופות". 

 

טיבי מדגיש כי המשט לא תוכנן להיות פוליטי, ולא תוכננו פגישות עם אנשי תנועה שלא מכירה בישראל (חמאס, ע.ו). "מדובר בשיט סמלי שמטרתו לשבור את המצור. אנו בעד הרגיעה ובמבחן ההומאניות אנו מצליחים - והכיבוש נכשל פעם אחר פעם".

 

חברי הכנסת מבל"ד, ואסל טאהא וג`מאל זחאלקה, אמרו: "נמשיך במאמצינו לשלוח ספינות סיוע לעזה מהארץ ומחו"ל ולא נרפה. עזה רעבה ערב החג ומדובר בסיוע הומניטארי. החרמת הסירה היא דגל שחור של אנטי-אנושיות המתנוסס מעל ספינת המזון והתרופות".

 

שלושה משטים, למרות המצור

בשבוע שעבר דרשה לוב, נציגת מדינות ערב במועצת הביטחון של האו"ם, לקיים דיון חירום באיסור שהטילה ישראל על עגינת ספינה לובית ברצועה. הדיון אכן התקיים, ושגרירת ישראל גבריאלה שלו השיבה להאשמות בנוגע לפגיעה בשלום, כשאמרה: "אתם מיישרים קו עם חיבזאללה ואל-קאעידה".

 

בעבר התירה ישראל לספינות סיוע להעביר ציוד לעזה, אך נראה שכעת הוחלט להגביר את הלחץ על חמאס בעקבות ההתקפות האחרונות על ישראל.

 

בחודשים האחרונים הגיעו לחופי הרצועה שלושה משטים, על אף המצור הישראלי. בחודש אוגוסט הגיע משט ראשון של פעילי שלום לחופי עזה, לאחר שישראל החליטה להתיר זאת. בנובמבר עגנה קבוצה אחרת של פעילים בחופי הרצועה - לאחר שיצאו גם הם מקפריסין. כמה שבועות אחר כך החליטו 11 חברי פרלמנט אירופים מבריטניה, אירלנד, שוויץ ואיטליה להגיע לעזה דרך הים כדי לבחון את המצב ההומניטארי ברצועה.

 

בהכנת הידיעה השתתפו עלי ואקד, שרון רופא-אופיר ואבי כהן
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הסירה שעוכבה בת"א, הבוקר
צילום: ירון ברנר
ציור בחרטום. מקובל על חמאס?
צילום: ירון ברנר
סירת השיטור הימי
צילום: ירון ברנר
ח"כ בראכה וראאד סאלח
צילום: ירון ברנר
מומלצים