מבשלים בזול: נזיד ריבוליטה
כדי להכין אוכל טוב ומספק לא חייבים להשתמש במרכיבים שעולים עשרות שקלים. הנה מתכון לריבוליטה - נזיד איטלקי עממי, בעל מרקם סמיך, שעשוי ממרכיבים פשוטים וזמינים, כולל לחם יבש בן כמה ימים. לימי מיתון, אבל לא רק
נזיד ריבוליטה
מתכון באדיבות "בישולים", בית הספר הגבוה לקולינריה
המרכיבים:
1 כוס שעועית לבנה מושרית ללילה2 כפות שמן זית
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
2 שיני שום פרוסות
3 גבעולי סלרי פרוסים
3 גזרים בינוניים
3 בצלים בינוניים סגולים
400 גרם עגבניות קלופות מקופסא
1/2 כרוב סיני פרוס דק, ללא החלק העבה של העלה
200 גרם עלי מנגולד
עלים משני ענפי טימין
ליטר וחצי מרק עוף (או מים בתוספת 2 כפות אבקת מרק)
10 פרוסות לחם יבש - חתוך לקוביות
מלח
פלפל
לקישוט:
פרמזן (לא הכרחי)
סמיך וטעים. ריבוליטה (צילום: דנה קופל)
אופן ההכנה:
- מבשלים בסיר את השעועית עם הרבה מים, עד שהיא רכה.
- בסיר נוסף מבשלים, על אש נמוכה במעט שמן זית, בצל, סלרי וגזר. כשהם מתרככים מוסיפים את הכרוב, השום, העגבניות, הטימין ומרק העוף.
- מביאים לרתיחה ומבשלים כ-15 דקות נוספות על אש נמוכה.
- מוסיפים את השעועית למרק ומבשלים כ-30 דקות נוספות.
- מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את הלחם ומבשלים, תוך כדי ערבוב, מספר דקות.
- מעבירים את הנזיד לצלחת, מטפטפים מעט שמן זית ומוסיפים פרמזן אם רוצים.
שעועית לבנה יבשה
צילום: אסף אמברם
מומלצים