מפגינים באשקלון: אנו מופקרים, לא רוצים למות
"מתים על אשקלון", צעקו מפגינים בעיר הדרומית ודרשו מיגון. בעוטף עזה הביעו שביעות רצון מהחלטת הממשלה למגן את היישובים, אך קראו לביצועה המהיר
בעוד שהממשלה מאשרת מיגון לעוטף עזה ב-600 מיליון שקל, כ-150 תושבים הפגינו הערב (יום א') בגן העתידני באשקלון במחאה על ירי הרקטות לעבר עירם. המשטרה בחרה לסגור חלק גדול מצירי התנועה המובילים אל ההפגנה, ולכן נמנעה הגעתם של רבים. התושבים נשאו שלטים שבהם נכתב: "מתים על אשקלון", "לא רוצים למות", "ילדי הדרום מופקרים" ו"ישראל במלחמה, הדרום מופצץ".
אשקלון רוצה שקט (צילום: צפריר אביוב)
ועדי ההורים קראו להחרים את הבחירות הכלליות הקרובות לכנסת באשקלון וברחבי הארץ, במחאה על התעלמות הממשלה מירי הרקטות. יו"ר ועד ההורים באשקלון ינון ג'יבלי: "ההפגנה הזו היא רק אחת משרשרת ההפגנות שהתחלנו בהן
ואנו מתכננים לקיים בעתיד, אנו פשוט רוצים לומר לממשלת ישראל: די לקטסטרופה המתמשכת הזו, לחרדות ולסיוטים היומיומיים של ילדינו, ובמיוחד נוכח העובדה שהממשלה לא עושה מאומה בעניין. על כן החלטנו, ההורים, לפתוח בצעדי מחאה מתמשכים".
אחד המפגינים, יורם גניש, אמר כי בית הספר שבו לומדים ילדיו, הנמצא בדרום העיר, אינו ממוגן כלל: "אמרו לנו שיש שמונה בתי ספר ממוגנים באשקלון, אבל אין שום בית ספר ממוגן באשקלון. אנו לא מחכים שיהיו פה ילדים הרוגים, הממשלה צריכה לפעול בהקדם".
דניאל אהרוני, בן 14 ותלמיד בבית הספר לאמנויות, הגיע להפגנה עם חבריו: "אנחנו לומדים בקרוואנים, אפילו לא במבנים, אני מאוד מפחד שקטיושה תיפול בשטח בית הספר שלנו, לא רוצה לחשוב מה יכול לקרות. צריך למגן את בית הספר וצריך לתת לנו הגנות מפני ירי הרקטות. אני מצפה שההפגנה הזו תגיע לממשלה והם יקבלו החלטות בעניין".
למגן - ומהר
ההפגנה התקיימה שעות ספורות לאחר שהממשלה אישרה את מיגון יישובי עוטף עזה. ראשי הרשויות בדרום הביעו שביעות רצון מההחלטה, אך יותר מכל מקווים שהממשלה תחל ביישומה. תושב המועצה האזורית אשכול, חיים ילין, אמר בעקבות אישור התקציב הנוסף למיגון ישובים בעוטף עזה, כי "כעת עלינו לצאת לקרב הבא - כיצד תבוצע התוכנית במהירות האפשרית. אסור להתמהמה עם המיגון, שבא להציל את חייהם של ילדים ומבוגרים".
ילין הוסיף כי "המיגון הוא רק כלי, ולא מטרה. המטרה היא שממשלת ישראל תשיב את השקט לישובי קו העימות בדרום. איש אינו מעוניין לחיות כאן מתחת לבטון".
צבי אלון מזכיר קיבוץ בארי, שעתיד לזכות כעת במיגון, רואה בהחלטה קרן אור במציאות קשה של מתקפות קסאמים יומיומיות. "היישוב כולו היה מתוח בתקופה האחרונה, מפני שנופלים פה קסאמים ולא רואים את הסוף. אנחנו רק מקווים שההחלטה של הממשלה תיושם במהירות, שלא תישאר רק על הנייר. החליטו היום - שימגנו מחרתיים. קשה לנהל חיים נורמלים ללא מיגון, כשמנסים לחשוב היכן לרוץ על הילדים במהלך הפגזה. חבל שהחליטו על המיגון רק עכשיו, אבל העיקר שיבצעו".
ראש מועצת שדות נגב, מאיר יפרח, ששניים מיישוביו נכללים ברדיוס המיגון, אמר כי ההחלטה לוותה בקשיים רבים. "אני מקווה שהביצוע יהיה מהיר. לצד זאת, אני מקווה שהממשלה תיתן לצבא את ההוראה הנכונה לפעול, כדי לייצר שקט אמיתי. אם זה יקרה - ייתכן שנוכל לחסוך בעתיד את המיגון ליישובים מרוחקים יותר".