אבוקדו וביצה קשה - הדור הבא
אין שילוב קלאסי יותר מאשר אבוקדו וביצה קשה. עכשיו, כשהשווקים והמרכולים מלאים באבוקדו בשל ורך, אספנו עבורכם ארבעה מתכונים ששומרים על השילוב המנצח, ובכל זאת משדרגים את הסלט הסטנדרטי שכולם מכירים
סלט אבוקדו, ירקות וביצים קשות
מתכון באדיבות "בישולים", בית הספר הגבוה לקולינאריה
המרכיבים:
3 אבוקדו בשלים1/2 בצל סגול קצוץ דק
2 ביצים קשות קצוצות גס יחסית
2 עגבניות קטנות חתוכות לקוביות
1 פלפל חריף חתוך לטבעות דקיקות (לפי הטעם), או טבסקו
מלח
מיץ מלימון אחד
עם פלפל חריף וכוסברה (צילום: דנה קופל)
אופן ההכנה:
- חוצים את האבוקדו במרכז ומוציאים את הגרעין באמצעות סכין.
- משאירים את האבוקדו בתוך הקליפה ומסמנים, באמצעות סכין, קוביות בגודל של כ-1 ס"מ (עומק הסימון הוא עד הקליפה, אך יש להשאיר אותה שלמה).
- באמצעות כף מפרידים את בשר האבוקדו מהקליפה, כך שהוא יוצא בקוביות, ומניחים בקערה.
- מוסיפים את הבצל, הביצים, העגבניות והטבסקו ומערבבים בעדינות. מוסיפים את הלימון ומתבלים במלח ופלפל.
- ניתן להגיש מעוטר בעלי כוסברה טריים לצד לחם טרי או חלה.
סלט אבוקדו, חסה וביצה קשה
מתכון באדיבות "בישולים", בית הספר הגבוה לקולינאריה
המרכיבים:
1 חבילת עלי חסה רומית שטופים
2 אבוקדו בשלים
2 תפוחי אדמה מבושלים, חצויים ופרוסים לפרוסות בעובי כ-1/2 ס"מ
1 כוס עגבניות שרי חצויות
2 ביצים מחולקות ל-8 פלחים
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
1 פלפל חריף חתוך לטבעות דקיקות (לפי הטעם)
1/2 בצל סגול פרוס דק
לרוטב:
1/2 כפות חרדל
2 כפות חומץ בן יין
6 כפות שמן רגיל או זית
עם חסה רומית ותפוחי אדמה (צילום: דנה קופל)
אופן ההכנה:
- פורסים את עלי החסה לפרוסות רחבות.
- מקלפים את האבוקדו ופורסים לפרוסות לרוחב, או חותכים לחתיכות גדולת באמצעות כף.
- מוסיפים אל החסה את האבוקדו, הפלפלים, תפוחי האדמה, הבצל, עגבניות השרי והפלפל החריף.
- הרוטב: מערבבים בקערה את החומץ, המלח, החרדל והפלפל. מוסיפים את השמן וטורפים היטב.
- יוצקים את הרוטב על הסלט ומגישים.
סלט אבוקדו ושמנת חמוצה
מתכון באדיבות "בישולים", בית הספר הגבוה לקולינאריה
המרכיבים:
3 אבוקדו בשלים
2 ביצים קשות קצוצות דק
2 כפות שמנת חמוצה
2 כפות שמיר קצוץ
2 שיני שום כתושות
מיץ מלימון אחד
מלח
פלפל
עם שמיר ושמנת חמוצה (צילום: דנה קופל)
אופן ההכנה:
- מקלפים את האבוקדו ומניחים בקערה. מוסיפים את מיץ הלימון.
- מרסקים את בשר האבוקדו באמצעות מזלג.
- מוסיפים את הביצים, השמנת, השמיר והשום ומערבבים היטב.
- מתקנים תיבול ומגישים.
סלט אבוקדו, סלמון מעושן וביצה קשה
מתכון באדיבות "בישולים", בית הספר הגבוה לקולינאריה
המרכיבים (ל-8 מנות):
2 אבוקדו בשלים
4 ביצים קשות קלופות וחצויות
2 עגבניות בשלות
4 פרוסות סלמון מעושן
לרוטב:
3 כפות שמן זית
1 שן שום כתושה
1 כף פטרוזיליה קצוצה
1/2 מיץ לימון
מלח
פלפל
עם סלמון מעושן (צילום: דנה קופל)
אופן ההכנה:
- חוצים את האבוקדו, מוציאים את הגרעין וקולפים בזהירות, באמצעות סכין.
- חוצים כל חצי אבוקדו לאורך, כך שמתקבלות שתי פרוסות בעלות צורה כללית של אבוקדו, בעובי 1 ס"מ.
- פורסים את העגבניות לפרוסות בעובי 1 ס"מ.
- הרוטב: מערבבים את השמן, השום, הפטרוזיליה ומיץ הלימון. מתבלים במלח ופלפל.
- מניחים בכל צלחת הגשה פרוסת עגבנייה, ומתבלים במעט מלח.
- מסדרים מעליה פרוסת אבוקדו, ומניחים מעל 1/2 פרוסת סלמון מעושן.
- על הסלמון מניחים חצי ביצה קשה, ויוצקים על הכל מעט מהרוטב.